Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι

27 Μαρτίου 201723:47

Ένα χωριάτικο πιάτο, απλό, θρεπτικό με νοστιμιά που του δίνουν το σύγκλινο, το πορτοκάλι και οι ελιές.

Συστατικά:

500g Φασόλια μέτρια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο κομμένο

3-4 καρότα κομμένα σε φέτες

200g ντοματοχυμός

150ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

 

Οδηγίες:

Bήμα 1: Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες.

Bήμα 2: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας το.

Bήμα 3: Ρίχνετε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε για 1-2΄σε μέτρια φωτιά.

Bήμα 4: Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τα μουλιασμένα φασόλια. Συμπληρώνετε με το βραστό νερό.

Bήμα 5: Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά την φασολάδα σας για 50-60′.

Bήμα 6: 10′ πριν η φασολάδα σας είναι έτοιμη ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Bήμα 7: Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να χυλώσουν καλά.

Bήμα 8: Μόλις η φασολάδα σας είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές και το ψιλοκομμένο σύγκλινο.

Bήμα 9: Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή σε πήλινα βαθιά πιάτα.

Συνταγή από YOLENIS

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr