Φ. Γεννηματά από την Κομοτηνή: ‘Ο Ομπάμα φεύγει δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα’

16 Νοεμβρίου 201618:28

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και με Εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ροδόπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι σημαντική η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στη χώρα μας, έστω και αν είναι απερχόμενος και είναι κυρίως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι επανέλαβε της πάγιες θέσεις του και για το χρέος και για το προσφυγικό. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Ομπάμα φεύγει, δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα.

Γιατί η Κυβέρνηση αυτή, εκτός από τα ψέματα που είπε για να έρθει στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η χώρα χρειάζεται μία Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσει να την υλοποιήσει. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο κράτος, ταυτόχρονα όμως πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα τις αλλαγές για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Είναι αδύνατον να πετύχουμε το στόχο του 3% το 2018, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα σε ύφεση και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συζήτηση για το χρέος μετά το 2018 – που παρά τα ψέματα που λέει σήμερα – δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.

Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και αυτό σημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί επιτέλους αποτελεσματικά και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τη κρίση με ασφάλεια, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη.

Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δουλεύουμε καθημερινά μέσα στη κοινωνία και μαζί με τους παραγωγικούς φορείς. Έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι καθημερινά επιστρέφουν οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες στο σπίτι τους, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μαζί τους διαμορφώνουμε ένα εθνικό σχέδιο για τη παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου. Όλοι όσοι πιστεύουν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, να συμπορευθούμε γιατί τώρα έχει ανάγκη η χώρα ένα ισχυρό πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα δώσει εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr