Εξώδικο Πρύτανη στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Θράκης: Είχαν στείλει επιστολή υπέρ των…εταιριών τους !

4 Νοεμβρίου 201510:30

Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση αποκαλύπτεται από την εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε την Τρίτη ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θανάσης Καραμπίνης, στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Θράκης. 

Όπως αποκαλύπτεται σε επιστολή του Πρύτανη, μετά το θέμα που ανέκυψε με την πολυσυζητημένη υπόθεση των διαγωνισμών της σίτισης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων έχουν υπογράψει επιστολή που απευθυνόταν προς τον τότε Υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, στην οποία αναφέρονταν στους διαγωνισμούς και το γεγονός ότι αυτοί καταλήγουν σε εταιρίες που εδρεύουν στην Αθήνα και όχι σε αυτές που εδρεύουν στη Θράκη .

Όμως, όπως αποκαλύπτεται από τα εξώδικα και όπως αναφέρθηκε σε επιστολή του Πρύτανη προς τη Βουλή στις 14-7-015  ” ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος υπέγραψε και απέστειλε τη σχετική επιστολή – όπως επίσης και επιστολή του ΕΒΕ Έβρου προς τους βουλευτές του νομού του-  ήταν μέλος της υπό σύσταση κοινοπραξίας  «X. Τοψίδης – Α.Σιαντίδου Ο.Ε./ Ραδίόνλου Νικόλαος Ι.Ε.Π.Υ.Α. Ε.Π.Ε. – Παχούμης Γεώργιος», η οποία συμμετείχε στο δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, που  προκηρύχθηκε βάσει της με αριθμό 539/2014 διακήρυξης για την ανάθεση της  εκμετάλλευσης των φοιτητικών εστιατορίων για τη σίτιση των δικαιούμενων φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.”
epistoli karampini

Υπέγραψαν με τη θεσμική ιδιότητα ενώ είχε άμεσο ή έμμεσο συμφέρον;

Σύμφωνα, δηλαδή με την κατηγορία του Α. Καραμπίνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Έβρου, υπέγραψε επιστολή ενάντια στο αποτέλεσμα των διαγωνισμών ενώ ο ίδιος είναι μέτοχος στην εταιρία που  έχασε το διαγωνισμό ! Όμως, η έρευνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένας ακόμη εκ των μετόχων των εταιριών, από την Κομοτηνή,  που αναφέρεται παραπάνω, φέρεται να συνδέεται με φορείς που συμπράττουν με το Επιμελητήριο Ξάνθης και υλοποιούν, ως εταίροι,  προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας. Άρα φαίνεται πως υπάρχει και δεύτερη σύνδεση, πέρα από τη διπλή ιδιότητα του Προέδρου του ΕΒΕ Έβρου, που καταγγέλλει ο Πρύτανης του Δημοκριτείου.

Στο εξώδικό του ο Πρύτανης του Δημοκριτείου φαίνεται πως  προτάσσει το ζήτημα της δυσφήμισης του Πανεπιστημίου από την επιστολή των επιμελητηρίων ενώ  οι υπογράφοντες κατηγορούνται πως έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα συμφέροντα που διεκδίκησαν τους διαγωνισμούς της σίτισης.

Γνώριζαν οι Διοικητικές Επιτροπές;

Στο εξώδικό του μάλιστα, ο Α. Καραμπίνης ζητά από τις διοικητικές Επιτροπές των Επιμελητηρίων να πληροφορηθεί αν αυτές ενέκριναν το περιεχόμενο των εν λόγω επιστολών ή αν οι τέσσερι Πρόεδροι ενήργησαν αυτοβούλως, όταν τις υπέγραψαν. Φαίνεται πάντως, ότι μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών, το Δημοκρίτειο περνά στην αντεπίθεση σε βάρος των Επιμελητηρίων της Θράκης και εναντίον των επιχειρηματιών, που σε κάποιες περιπτώσεις, ταυτίζονται ως πρόσωπα.
koini epistoli epistoli topsidi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr