Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές από οικίες και κατάστημα στην Καβάλα

20 Δεκεμβρίου 201700:42

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εννέα (9) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες και επιχειρήσεις, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος του 2017, στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) αλλοδαπών, δύο υπηκόων  Γεωργίας, ηλικίας 41 και 40 και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι: 

  • Τον μήνα Μάιο, οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 40 ετών, ενεργώντας τις νυχτερινές ώρες, εισήλθαν από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες σε έξι (6) οικίες στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό των πέντε, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ περίπου.
  • Κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος, οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 25 ετών, ενεργώντας από κοινού και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν τρεις φορές σε κατάστημα (σουπερ μάρκετ), όπου και αφαίρεσαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr