nosokomeio20epeigonta

Eξιτήριο για τον άτυχο νοσηλευτή. Οι Γιατροί ζητούν προστασία στο Νοσοκομείο

8 Δεκεμβρίου 201019:33

nosokomeio20epeigontaΕξιτήριο πήρε από τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης ο άτυχος νοσηλευτής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα συγγενών ασθενούς που έπρεπε να περιμένουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η κατάστασή του είναι ομαλή, παρά τα εμφανή σημάδια του διαπληκτισμού που είχε με τους συγγενείς της ασθενούς. Παραμένει βέβαια σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το συμβάν, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σκληρό και αναπάντεχο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος νοσηλευτής είχε μετακινηθεί πρόσφατα με μετάθεση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό αυτών των καταστάσεων με ομάδες αθιγγάνων από το Δροσερό  που μεταβαίνουν πάντοτε μαζικά στα Επείγοντα, κυρίως, καθώς και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου.

Το περιστατικό πάντως ανέδειξε το πρόβλημα με τη φύλαξη που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση του μόνιμου φρουρού και της σφράγισης της πόρτας στα Επείγοντα, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια. Ερωτήματα υπάρχουν τόσο ως προς το σχέδιο που ακολουθείται για την ασφάλεια του Νοσοκομείου, όσο και ως προς την επάρκεια και εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στη φύλαξη υπό αντίξοες, εργασιακά, συνθήκες.

Ζητούν προστασία Γιατροί-Νοσηλευτές

Το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων επεσήμανε στις δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ΠΑΣΟΝΟΠ στο Νοσοκομείο Ζωή Παπαδάτου. Εξάλλου με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης καταδικάζει επίσημα το γεγονός και ζητά την προστασία των αρμόδιων φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το επεισόδιο που οδήγησε στον ξυλοδαρμό και βαρύ τραυματισμό του νοσηλευτή που είχε βάρδια, στον προπηλακισμό της εφημερεύουσας γιατρού και των λοιπών παρισταμένων και στη μετατροπή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε ρινγκ το βράδυ της 06.12.2010.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παραπάνω από 15 ημέρες από την τελευταία επικοινωνία μας με τον Τύπο, μέσω της οποίας δημοσιοποιήσαμε στην τοπική κοινωνία την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας υγείας, για να επαληθευτούν οι φόβοι και οι αγωνίες μας.

Το παράδοξο είναι ότι, οι εξ ορισμού υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αλλά και την αυτονόητη προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων (Πολιτεία, Υπουργείο, Διοίκηση), είναι ταυτόχρονα υπεύθυνοι και για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιδεινώνεται καθημερινά.

Αναμένουμε με τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομικές Αρχές, Εισαγγελία, Διοίκηση Νοσοκομείου κοκ) την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού, την παραπομπή των «αγνώστων» δραστών στη Δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία τους. Δεν μπορεί να ερχόμαστε στη δουλειά μας η οποία είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερη και από τη φύση της δυσάρεστη, και να μη ξέρουμε αν και πώς θα γυρίσουμε στα σπίτια μας.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr