Εξιτήριο για έναν ηλικιωμένο από τον Εχίνο και δυο νέα κρούσματα στο νομό Ξάνθης

12 Ιουλίου 202009:26

Ένας 93χρονος από τον Εχίνο, ο μεγαλύτερος σε ηλικία ασθενής της περιφέρειας ΑΜΘ που νόσησε από τον κορονοϊό αποθεραπεύτηκε και παίρνοντας εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε και πάλι με την οικογένειά του.

Επίσης δοθηκαν άλλα δυο εξιτήρια και συγκεκριμένα σε έναν άνδρα 54χρόνων από το Λοφάριο Σαππών και σε μια γυνάικα 61 χρόνων από την Κομοτηνή, ενώ δεν σημειώθηκε καμμιά νέα εισαγωγή.

Συνολικά 424 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό από την αρχή της πανδημίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Από αυτά μόνο τα 109 νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, δόθηκαν 80 εξιτήρια, ενώ καταγράφηκαν 19 θάνατοι.

Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 10. Από αυτά 4 είναι στην covid-19, 1 στην ΜΕΘ και 5 στην ΜΕΛ.

Τις παραπάνω πληροφορίες διακινεί η ΕΡΤ, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τους αρμοδίους στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 

Το Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 41 επιπλέον θετικά κρούσματα στον κορονοϊό και η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής : 

  • 41 νέα κρούσματα
  • Τα 26 είναι εισαγόμενα
  • 3.772 συνολικά κρούσματα
  • Από τα σημερινά κρούσματα, 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 15 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 9 προέρχονται από την Αττική, 3 από τη Θεσσαλονίκη, 1 από τη Δράμα και 2 από την Ξάνθη.
  • Κανένας νέος θάνατος
  • 193 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • 122 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ
  • Έχουν διενεργηθεί 371.167 τεστ για κορωνοϊό

covid-gr-daily-report-20200711

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σήμερα ανακοινώνουμε 41 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

  

 

Δημοσιεύεται η ΚΥΑ για τους περιορισμούς εισόδου στην Ελλάδα απο τον Προμαχώνα – Τι προβλέπει

Περιορισμοί τίθενται σε ισχύ στον Προμαχώνα από την ερχόμενη Τετάρτη, 15/7/2020 και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29/7/2020 και ώρα 00.01 οι οποίοι, να σημειωθεί ότι, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την ΚΥΑ, η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α. έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β. φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr