Έξυπνες πατάτες από το Κάτω Νευροκόπι

27 Μαρτίου 201713:07

Εδώ και έναν μήνα ξεκίνησε η εφαρμογή των καινοτόμων υπηρεσιών της ευφυούς γεωργίας στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας για την καλλιέργεια της πατάτας, με στόχο να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να παραχθεί ποιοτικό προϊόν, σε μια περιοχή που η πατάτα είναι σήμα κατατεθέν.

Για τις τεχνικές γεωργίας ακριβείας από την ομάδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και της NEUROPUBLIC ΑΕ, με εφαρμοστικό πεδίο την πατατοκαλλιέργεια, μίλησε στην «ΥΧ» ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. «Στο Κ. Νευροκόπι εγκαταστήσαμε σταθμό εδώ κι έναν μήνα για να εντάξουμε την καλλιέργεια της πατάτας στο πρόγραμμα ευφυούς γεωργίας. Σκοπός της πρώτης χρονιάς είναι να μετρήσουμε, να συγκεντρώσουμε δεδομένα, να παρακολουθήσουμε δειγματοληπτικά κάποιους παραγωγούς πώς ασκούν την καλλιέργεια στην περιοχή για να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε τη δυνητική ωφέλεια από την εφαρμογή του προγράμματος. Τα προγράμματα ευφυούς γεωργίας χρηματοδοτούνται από την εταιρεία, οπότε προσδοκούμε να υπολογίσουμε ποιο όφελος μπορούν να έχουν οι παραγωγοί της περιοχής και ποιο κόστος έχουμε εμείς, ώστε να φτάσουμε σ’ ένα μοντέλο που να είναι οικονομικά βιώσιμο και για τις δύο πλευρές. Τα αποτελέσματα θα εξαχθούν στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου και θα τα δημοσιεύσουμε».

Διαβάστε αναλυτικά στο dramapress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr