Έξυπνες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις για την ανανέωση του σπιτιού. Της Μαρίας Ρήγα, Αρχιτέκτονα

6 Ιανουαρίου 201416:26

riga mariaΜε την ευκαιρία της νέας χρονιάς θα ήταν ότι καλύτερο να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ώστε να υποδεχτούμε με άλλον αέρα το νέο έτος αλλά και να μας ανέβει η διάθεση. Επειδή όμως η κρίση είναι παντού, και κάτι τέτοιο θα φάνταζε πολυτέλεια, αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι εύκολες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις για ανανέωση στη στιγμή, μαζί με σημαντικές συμβουλές για να μη ξεπεράσουμε τα όρια!

  1. Πρώτο και σημαντικότερο!. Όρισε προϋπολογισμό! Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια λίστα με αυτά που θέλουμε να κάνουμε και να υπολογίσουμε το χρηματικό ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε.
  2. Contemporary-Kids-Room-wit-Hammock-Versatile-Design-Solutions-House-936x624Ανανέωσε την είσοδο του σπιτιού. Η είσοδος είναι το σημείο που σχηματίζεται η πρώτη εντύπωση για το τι θα επακολουθήσει. Μπορείς να βάψεις την είσοδο έντονο χρώμα, σε μικρή έκταση βέβαια, αλλά ακόμα και να βάλεις καθρέφτες σε διάφορα σχήματα, και όχι το βαρετό ορθογώνιο.
  3. Και για αυτούς που το βάψιμο φέρνει αναστάτωση και θεωρείται «φασαρία» υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για τη διακόσμηση των τοίχων. Μερικοί από αυτούς είναι η ταπετσαρία, τα αυτοκόλλητα τοίχου, ακόμα και η επένδυση μικρού μέρους του τοίχου με ξύλο, ή οποιοδήποτε άλλο είδους πρωτότυπο υλικό.
  4. Θα μπορούσαμε επίσης να εισάγουμε και μια καλλιτεχνική νότα στην διακόσμηση των τοίχων μας κρεμώντας ένα μεγάλο πίνακα ή μια μεγεθυμένη αγαπημένη μας φωτογραφία η πολλές μικρές φωτογραφίες χωρίς να ταιριάζουν απαραίτητα οι διαστάσεις, το χρώμα και το υλικό των κορνιζών των φωτογραφιών.
  5. Στη συνέχεια αυτό που θα αλλάξει εντελώς το χώρο είναι η αντικατάσταση των κουρτινών, των ριχταριών και των μαξιλαριών. Μπορεί να βρει κανείς μια μεγάλη ποικιλία από μοτίβα, ποιότητες, χρώματα σε ένα μεγάλο εύρος τιμών. Ακόμα και μόνο με την αντικατάσταση των κουρτινών ο χώρος αποκτά κατευθείαν διαφορετικό στυλ και χαρακτήρα. Παίξτε άφοβα με τα υφάσματα κα τα χρώματα τους!
  6. Βάλτε φυτά είτε με άνθη είτε όχι και ο χώρος σας θα ζωντανέψει με μιας! Με προσοχή όμως στην ποσότητα και στο όγκο των φυτών σε σχέση με το μέγεθος του δωματίου. Δε θα πρέπει να βάλετε ένα δυσανάλογα μεγάλο φυτό σε έναν πολύ μικρό χώρο.
  7. Εμπλουτίστε τον ήδη υπάρχοντα φωτισμό με επιδαπέδια φωτιστικά τα οποία δε χρειάζονται και καμιά επιπλέον ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
  8. Οι κατασκευές επίπλων από παλέτες είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο τελευταία και είναι ο κατεξοχήν οικονομικός τρόπος αλλαγής επίπλων με πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό στυλ.

kids space saving decorating ideas room design 3Θα ήταν καλό πριν ανακαινίσετε κάποιο δωμάτιο να βρείτε ένα θέμα γύρω από το οποίο θα αναπτύξετε τη διακόσμηση του χώρου. Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο τα στοιχεία που θα αλλάξετε να έχουν σχέση μεταξύ τους ώστε να μην προκύψει στο τέλος μια διακόσμηση με στοιχεία που δεν έχουν αλληλουχία μεταξύ τους. Τολμήστε έστω και μια από τις παραπάνω προτάσεις αλλαγής και δείτε πως θα αλλάξει και η ψυχολογία σας.

Της Μαρίας Ρήγα, Αρχιτέκτονα

https://www.facebook.com/xwros?ref=hl  Contemporary-Kids-Room-wit-Hammock-Versatile-Design-Solutions-House-936x624 Home-decor-ideaModern-Home-Office-Storage-Organization-Solutions-9

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr