«Εξυπηρετήσεις» στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών

4 Ιουνίου 201914:20

Μπαράζ καταγγελιών για προεκλογικές «εξυπηρετήσεις» στον χώρο της Υγείας και της Παιδείας καταγράφονται λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει ότι χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων για να εξετάσει 44 υποθέσεις για τη χορήγηση επαγγελματικών προσόντων φυσικοθεραπευτή, όταν από τις αρχές του 2018 έχουν εξεταστεί συνολικά μόλις 18. «Ρωτάμε πώς είναι δυνατόν να εξεταστούν σε μία συνεδρίαση, εκτός των υπόλοιπων περιπτώσεων για άλλα επαγγέλματα, και 44 υποθέσεις που αφορούν επαγγελματικά προσόντα φυσικοθεραπευτή και αντιστοιχούν σε όγκο δουλειάς τριών ετών για το ΣΑΕΠ;» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Λυμπερίδης και αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο έρχονται όλες αυτές οι υποθέσεις αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων παραμονές των εκλογών;».

«Ρουσφετολογικές προεκλογικές τοποθετήσεις» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση για την απόσπαση 58 υπαλλήλων νοσοκομείων και κέντρων υγείας στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Υποστηρίζει δε ότι και η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας παραιτήθηκε και μετατάχθηκε ως γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό. Σε ανακοίνωσή της, η 2η ΥΠΕ διαψεύδει τα περί παραιτήσεως της διοικήτριας, ενώ χαρακτηρίζει τις αποσπάσεις των επιθεωρητών Υγείας το τελικό στάδιο μιας νόμιμης διαδικασίας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr