Έξι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του «Forbes»

17 Σεπτεμβρίου 201315:15

Έξι Έλληνες βρίσκονται φέτος ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους επιχειρηματίες των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes» που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και συμπεριλαμβάνει περιουσίες που κυμαίνονται από τα 1.3 δισ. μέχρι τα 4 δισ. δολάρια!

Ποιοι είναι όμως οι έξι αυτοδημιούργητοι και δισεκατομμυριούχοι σήμερα επιχειρηματίες;

Στην 110η θέση συναντάμε τον Τζον Πολ Ντετζόρια, τον γιο ενός Ιταλού μετανάστη και μιας Ελληνίδας ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός ελληνικής καταγωγής με περιουσία αξίας 4 δισ. δολαρίων. Η επιχειρηματική ιστορία του Ντετζόρια ξεκίνησε το 1980 όταν ίδρυσε την εταιρία John Paul Mitchell Systems με προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

dejoria new

Ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός ελληνικής καταγωγή βρίσκεται στην 161η θέση. Πρόκειται για τον Τζιμ Ντέιβις, γιο Ελλήνων μεταναστών και σήμερα πρόεδρο της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Ντέιβις κατάφερε να μετατρέψει την εταιρεία του σε παγκόσμιο όμιλο με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους και να αποκτήσει περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

davis balancee

Στη θέση 161η βρίσκεται επίσης και ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 3,1 δισ. δολάρια. Ο Κατσιματίδης είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει επίσης πολλές εταιρίες real estate και πετρελαίου.

catsimatiidis sx

Ο τέταρτος πλουσιότερος Έλληνας της Αμερικής είναι ο Γιώργος Αργυρός, με περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στην 260η θέση της λίστας. Στο παρελθόν ο κ. Αργυρό ήταν Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισπανία.

argyros forbes

Στη 273η θέση συναντάμε τον Μιχάλη Ζαχαρή με περιουσία 2 δισ. δολαρίων. Ο κ. Ζαχαρής έχει φαρμακευτικές εταιρείες στην Αμερική.

jaharis m

Στην 386η θέση στη λίστα, με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος, ιδρυτής της εταιρίας επενδύσεων Metropoulos & Co.

metropoulos sss

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr