Εξετάσεις για 60 αστυνομικούς και 14 κρατουμένους μετά το κρούσμα φυματίωσης. Αναμένονται τα αποτελέσματα

23 Ιουνίου 201512:40

Καθησυχαστικοί είναι οι γιατροί σχετικά με τις ανησυχίες προσωπικού και συγκρατουμένων μετά τον εντοπισμό κρούσματος φυματίωσης σε κρατούμενο των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Το κρούσμα που εντιπίστηκε την Παρασκευή σε κρατούμενο προκάλεσε ανησυχία και ήδη, όπως σημειώνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Καλαϊτζής, έχουν εξεταστεί 60 αστυνομικοί και 14 συγκρατούμενοι με μαντού και αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις.

Είχε ασθενήσει στο παρελθόν και υποτροπίασε

Πάντως, όπως αναφέρει ο Γ. Καλαϊτζής, οι γιατροί που εξέτασαν τον κρατούμενο αλλά και οι γιατροί-αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που επιλήφθηκαν, διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος είχε ασθενήσει στο παρελθόν και πρόκειται για υποτροπιάζουσα εκδήλωση της φυματίωσης, λόγω διακοπής της φαρμακευτικής αγωγής που του είχε χορηγηθεί.

Από την εξέταση όλων αυτών των στοιχείων, σύμφωνα με γιατρούς και Αστυνομική Διεύθυνση δεν δικαιολογείται ο πανικός και απλώς αναμένονται τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων .

Ο ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr