Εξέχουσες προσωπικότητες στα βραβεία G. Sciacca στο Βατικανό . Ισχυρή ξανθιώτικη παρουσία

14 Νοεμβρίου 201510:00

Στην κατάμεστη αίθουσα, Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου 2015, η λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν για το έργο, την πορεία και την προσωπικότητά τους.

Όλο το κοινό του αμφιθεάτρου όρθιο χειροκρότησε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού. Τον Αρχιεπίσκοπο βράβευσαν με περγαμηνή, μετάλλιο και εγκόλπιο, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων Bruno Lima, η Γενική Γραμματέας, ξανθιώτισσα, Βίκυ Μπαφατάκη και ο Πρίγκιπας Don Flavio Borghese. Τον εθιμοτυπικό δίσκο παρέδωσε ο κοσμηματοποιός Γιώργος Πονηρός, ενώ ο Αντιπρόεδρος Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης του απένειμε εκ μέρους των Ελλήνων γυάλινο γλυπτό για την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος στο λόγο του ευχαρίστησε τα Giuseppe Sciacca και αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του καταλήγοντας «Είμαι πεπεισμένος πως για να βρούμε τον εαυτό μας πρέπει να προσφέρουμε τον εαυτό μας, να μοιραζόμαστε με απλότητα όσα έχουμε λάβει από τον Θεό. Πρόκειται για μία αρχή που παραμένει καίρια για άτομα, οικογένειες και έθνη. Ο εθελοντισμός, λοιπόν, δεν είναι απλά μια ιδεολογία, αλλά ένα όραμα προσέγγισης της υπέρτατης πραγματικότητας, που είναι ο Θεός της αγάπης, και ουσιαστικής προσφοράς στην ανθρωπότητα».

Στο σπουδαίο νεαρό επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη απονεμήθηκε το Βραβείο Επιστήμης, το οποίο του παρέδωσαν ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Γρηγοράκης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος IΕS, Antonio Persici. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT, απέδειξε ότι για κάποια πολύπλοκα συστήματα η εύρεση του σημείου ισορροπίας κατά Nash είναι υπολογιστικά ανέφικτη. Ο ίδιος δήλωσε «Αυτό το βραβείο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, γιατί αντιπροσωπεύει τον κοινωνικό αλτρουισμό του εθελοντισμού και είναι κοντά στις ελληνικές αξίες».

Με Δίπλωμα Αξίας τιμήθηκε από τον Δρ. Luigi Bellanti ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε «Στην Capella του Καθεδρικού Ναού στα Τίρανα χτίζεται ένα εικαστικό έργο με κλασικές βυζαντινές εικαστικές αξίες, με την τεχνική της «γραμμικής φωτοσκίασης σε μονοχρωμία», με δισεκατομμύρια γραμμές, οι οποίες είναι πινελιές. Το έργο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ αν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δεν το οραματιζόταν και δεν το στήριζε. Σ’ Εκείνον λοιπόν αφιερώνω το σπουδαίο αυτό βραβείο».

Mια ακόμα λαμπερή προσωπικότητα βραβεύτηκε ο Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτισμού Dusan Sidjanski με Δίπλωμα Αξίας από τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi για την προσφορά του στον Πολιτισμό και για τον αγώνα του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η Τουρκάλα Tuba Büyüküstün, η πολυβραβευμένη νέα ηθοποιός έλαβε το βραβείο ηθοποιίας από τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi και την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία τόνισε ιδιαίτερα το εθελοντικό έργο της ηθοποιού.

Το χειροκρότημα απέσπασε η 14χρονη αμερικανίδα, παιδί – θαύμα Autumn De Forest που βραβεύτηκε στο τομέα της τέχνης, στην ζωγραφική. Το βραβείο απένειμαν η Φιλόλογος, και Γενική Δ/ντρια G. Sciacca Ελλάδας Κατερίνα Νίκου και ο Καθηγητής Vito Donatiello.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο χρυσός Ιταλός Παραολυμπιονίκης Federico Morlacchi, παρέλαβε το βραβείο αθλητισμού. Το Βραβείο Αρχιτεκτονικής κέρδισε η Ισπανίδα Olga Felip Ordis, την οποία βράβευσαν οι Δρ. Roberto Tuli και Nihat Kandaloglou.

Το Απόλυτο Βραβείο, απονεμήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο των Βραβείων Dario Castrillon Hoyos – το συμβολικό καράβι – έργο του Σάκη Χειλέλη – στον 10χρονο Ισπανό Carlos Perez Naval, πολυβραβευμένο φωτογράφο από το BBC και το National Geographic. Εκ μέρους της Ελλάδας του απενεμήθη από τον Δ/ντή Οργανωτικού Ελλάδας, ξανθιώτη, Τάσο Θεοδωρακέα, ο «Οδυσσέας» γλυπτό του σπουδαίου γλύπτη Ιωάννη Μπάρδη. Με το Βραβείο Κουλτούρας τιμήθηκε ο Αυστραλός Καρδινάλιος George Pell με το εθιμοτυπικό δαχτυλίδι που φιλοτέχνησαν οι κοσμηματοποιοί Γιώργος & Φώτης Πονηρός.

Με εξαιρετικό τρόπο παρουσίασε την τελετή ο γνωστός παρουσιαστής Savino Zaba ο οποίος τραγούδησε παλιά τραγούδια στο κοινό, ενώ τραγούδησαν ο τενόρος Giuseppe Gambi και η σοπράνο Silvia Pietrantonio.

Η Γενική Γραμματέας των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και για το θεσμό των Βραβείων η βράβευση όλων των σπουδαίων προσωπικοτήτων από όλο τον πλανήτη που ενώνονται με αξίες και αγάπη μεταξύ τους.

Την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη έντυσε με ένα λιτό και συνάμα μεγαλοπρεπές φόρεμα που εντυπωσίασε ο σχεδιαστής Μίλτος.

Χορηγοί της Ελληνικής Γραμματείας ήταν: Miltos couture, Γιάννης Μπάρδης – γλύπτης, Poniros, Heilelis, Labochem SA, Υάδες, Λαρσινός Α.Ε., www.peoplenews.gr

Από αριστερά ο Διευθυντής Οργανωτικού G, Sciacca Ελλάδας Αναστάσιος Θεοδωρακέας, Cav. Fabrizio Marsili, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca Don Bruno Lima, Savino Zaba, Carlos Perez Naval, Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, η Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη και ο Tommaso Rossi

Από αριστερά ο Διευθυντής Οργανωτικού G, Sciacca Ελλάδας Αναστάσιος Θεοδωρακέας, Cav. Fabrizio Marsili, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca Don Bruno Lima, Savino Zaba, Carlos Perez Naval, Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, η Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη και ο Tommaso Rossi

Savino Zaba, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca Don Bruno Lima,ο  Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, η Γ.Γ των Βραβείων  Βίκυ Μπαφατάκη, Πρίγκιπας Don Flavio Borghese, ο Αντιπρόεδρος των G.Sciacca Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης και Νίκη Δελή

Savino Zaba, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca Don Bruno Lima,ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, η Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, Πρίγκιπας Don Flavio Borghese, ο Αντιπρόεδρος των G.Sciacca Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης και Νίκη Δελή

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος  Δασκαλάκης, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Γρηγοράκης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος IΕS,Antonio Persici.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Γρηγοράκης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος IΕS,Antonio Persici.

Ο παρουσιαστής Savino Zaba, η Φιλόλογος, και Γενική Δ/ντρια G. Sciacca Ελλάδας Κατερίνα Νίκου, η Autumn de Forest, και ο Καθηγητής Vito Donatiello

Ο παρουσιαστής Savino Zaba, η Φιλόλογος, και Γενική Δ/ντρια G. Sciacca Ελλάδας Κατερίνα Νίκου, η Autumn de Forest, και ο Καθηγητής Vito Donatiello

Δεξιά ο Δρ. Luigi Bellanti και αριστερά ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου

Δεξιά ο Δρ. Luigi Bellanti και αριστερά ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου

6. ο  Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και ο  Αντιπρόεδρος των G.Sciacca Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης

6. ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και ο Αντιπρόεδρος των G.Sciacca Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και η  Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και η Γ.Γ των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr