Έβρος: Τους πλημμυροπαθείς των Λαγυνών ενισχύουν ΤΑΡ και SOCAR.

18 Απριλίου 201509:27

Τα πενήντα νοικοκυριά των Λαγυνών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα νερά του Έβρου θα ενισχύσουν οι εταιρείες ΤΑΡ και SOCAR, που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, ο οποίος θα ξεκινά από τους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα καταλήγει στις ακτές της Αδριατικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “ΓΝΩΜΗΣ” από την Αθήνα, το ενδιαφέρον εκπροσώπων των δύο εταιρειών εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταστροφή στα Λαγυνά. Σε επικοινωνία που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών στα νοικοκυριά, τα στοιχεία των οποίων, όπως τα είχε καταγράψει ο Δήμος Σουφλίου, μεταβιβάστηκαν στα στελέχη των δύο εταιρειών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως λίγες μέρες πριν το Πάσχα, αποφασίστηκε η διάθεση 50.000 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για τις 50 οικογένειες με τη μορφή δωροεπιταγών και με σκοπό την προμήθεια οικοσκευών, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από TAP και SOCAR, καθώς και η παράδοση των δωροεπιταγών στους δικαιούχους.

Αποζημιώσεις 82 χιλ.ευρώ για τους πλημμυροπαθείς του Σουφλίου
Με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Α. Νεφελούδη, εγκρίθηκε ποσό ύψους 82.171 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς του δήμου Σουφλίου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το κονδύλι αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής προστασίας για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών των δημοτών του Δήμου Σουφλίου που επλήγησαν από την πλημμύρα της 19ης Νοεμβρίου 2014.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr