Έβρος: Στη μάχη το θηριώδες πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» – Με χρήση χημικών προσπαθούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα – Και δια θαλάσσης ένταση στην περιοχή

24 Μαρτίου 202009:24

Την Κυριακή μια μεγάλη ομάδα μεταναστών επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα και να μπει στο ελληνικό έδαφος, όμως απωθήθηκε με τις οργανωμένες προσπάθειες των ελληνικών Αρχών, που ήταν για μια ακόμη φορά προετοιμασμένες.

Σε βίντεο που γυρίστηκε από την τουρκική πλευρά με κινητό τηλέφωνο, φαίνεται μία τουρκική διμοιρία να πετάει με ειδικές συσκευές πλήθος δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά, πάνω από τον φράκτη.

Μάλιστα οι Τούρκοι αστυνομικοί είχαν μαζί κουβάδες, γεμάτους με χημικά. Οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ δεν κατέστη δυνατόν να σπάσει κανένα σημείο του φράκτη.

 

Τα τελευταία 24ωρα οι Τούρκοι προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τις ελληνικές Αρχές και να συντηρήσουν την ένταση στην περιοχή, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Σημειώνεται, πως όσο περνάει ο καιρός το πλήθος ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα μειώνεται. Παρά ταύτα φαίνεται ότι οι επιθέσεις προς τον φράκτη γίνονται πιο οργανωμένες. 

Το βράδυ της Κυριακής, οι ελληνικές δυνάμεις έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει να επιχειρεί το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ». Πρόκειται για ένα άρμα Leopard-1A5, το οποίο έχει μετατραπεί από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στο Βελεστίνο σε πυροσβεστικό όχημα.
Το άρμα «ΔΑΥΙΔ» -η Ελλάδα έχει τρία στη διάθεσή της- είναι μήκους σχεδόν 8,5 μέτρων, έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού, ενώ το «κανόνι» νερού έχει εμβέλεια ρίψης τα 35 μέτρα!

Δείτε το βίντεο με το άρμα «ΔΑΥΙΔ» να επιχειρεί στις Καστανιές Εβρου:

Επιπλέον, υπήρξε άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια δια θαλάσσης διακινητή να εισάγει στην Ελλάδα 30 μετανάστες με φουσκωτό σκάφος στις εκβολές  του Δέλτα Έβρο. Οι Αρχές άμεσα εντόπισαν τη βάρκα και αφού ζήτησαν από τον διακινητή να παραδοθεί μαζί με τους ανθρώπους που είχε στο σκάφος, οργανωμένα 2-3 άτομα με μαχαίρια σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των Ελληνικών Αρχών.

Εν τέλει η “απόβαση” των μεταναστών αποτέλεσε άλλη μια μάταια προσπάθεια, αφού ο διακινητής άλλαξε πορεία και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr