Έβρος: Ο νέος κύκλος επεισοδίων στα σύνορα και το μέτρο του ανεμιστήρα από τις ελληνικές αρχές

13 Μαρτίου 202009:00

Τεταμένο είναι και πάλι το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κοντά στις Καστανιές Έβρου καθώς νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι, χθες το απόγευμα με τις ελληνικές αρχές να επιστρατεύουν μάλιστα το μέτρο του… ανεμιστήρα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη. 

Οι ελληνικές δυνάμεις είναι τόσο οργανωμένες που στο σημείο υπάρχει ακόμη και φορητή τουρμπίνα για να απομακρύνει τα τουρκικά δακρυγόνα και να βελτιώνουν την ορατότητα.

Συγκεκριμένα, η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων και τον καπνών με τις αρχές να προβαίνουν στην χρήση της φορητής τουρμπίνας ( μεγάλος εποχούμενος ανεμιστήρας) ο οποίος έχει τοποθετηθεί μεταξύ ελληνικών και τουρκικών συνόρων προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα που θα σπρώχνει τους καπνούς και τα δακρυγόνα προς την τουρκική πλευρά.

Οι μεγάλοι αυτοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται κατά βάση σε περιστατικά πυρκαγιών σε σήραγγες στο εξωτερικό.

Ομάδα μεταναστών επιχείρησε νωρίτερα να κόψει το συρματόπλεγμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. 

Ειδικά διαμορφωμένα οχήματα της πυροσβεστικής, για να είναι ασφαλής ο χειριστής, ρίχνουν νερό και κρατούν απροσπέλαστα τα ελληνικά σύνορα.

Από το μεσημέρι οι Τούρκοι έχουν επιτρέψει στους νεαρούς μετανάστες να περάσουν από τον πρόχειρο καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ μέχρι τον ελληνικό φράχτη για να δημιουργήσουν ένταση στα σύνορα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες εκτός από τους Έλληνες πλέον έχουν απέναντί τους άνδρες και στρατιωτικό εξοπλισμό της Φρόντεξ. Ενδεικτική είναι η εικόνα με το υπερσύγχρονο θωρακισμένο όχημα της Αυστρίας να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα απέναντι από τα τουρκικά οχήματα.

Τα οχήματα της Φρόντεξ μαζί με το προσωπικό τους από χώρες όπως η Γερμανία η Πολωνία η Ουγγαρία βρίσκονται ήδη στο νομό του Έβρου. Σήμερα μάλιστα τους υποδέχθηκε ο υπουργός δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ένα φορτηγό με τρόφιμα μακράς διάρκειας παρέδωσαν το πρωί στο φυλάκιο των Καστανιών μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για να τονώσουν το ηθικό των συναδέλφων τους που φυλάττουν τα σύνορα του Έβρου.

Οι ελληνικές αρχές δίνουν μάχη για ώρες να κρατήσουν μακριά τους μετανάστες που προκαλούν με κάθε τρόπο.
  

Πηγή: skai.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr