Έβρος: Νέα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ) – Μετανάστες πετούν φλεγόμενο δέντρο για να περάσουν στην Ελλάδα

20 Μαρτίου 202009:20

Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδες ατόμων επιχείρησαν να μπουν παρανόμως και βιαίως στην Ελλάδα, ρίχνοντας τον φράκτη, τόσο στα νότια του Επιτηρητικού Φυλακίου του Στρατού Ξηράς «ΕΦ-1» στις Καστανιές, όσο και προσπαθώντας να περάσουν μέσα από το δάσος των Καστανεών, στα βόρεια του φυλακίου, όπου έπεσαν πάνω σε πυκνά συρματοπλέγματα.

Τούρκοι αστυνομικοί αλλά και Στρατοχωροφύλακες εξοπλίζουν συνεχώς τους μετανάστες ακόμα και με παλιά λάστιχα τα οποία μετέφεραν  απέναντι από τα Ελληνικά φυλάκια προκειμένου να τους βάλουν φωτιά για να τα κυλήσουν προς το Ελληνικό έδαφος και να προκαλέσουν φθορές στο φράχτη και στα συρματοπλέγματα. Από την Πέμπτη δε, ομάδες μεταναστών κατασκευάζουν σκάλες για να παρακάμψουν τα εμπόδια ενώ Τούρκοι αστυνομικοί συχνά τους βοηθούν για να κατεβάσουν βάρκες στον ποταμό.

Έφτασαν στο σημείο να κόψουν ακόμα και δέντρο από το δάσος των Καστανεών προκειμένου να του βάλουν φωτιά και να το ρίξουν στον φράχτη

Πάντως αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Έβρος είναι “αστακός” παρά τις δυσκολίες των ημερών, με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δυνάμεις στη γραμμή άμυνας στην περιοχή του Έβρου να παραμένουν εκεί χωρίς το παραμικρό σημάδι κούρασης!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr