Έβρος: Φτιάχνουν ξύλινα πλέγματα για να περάσουν στην Ελλάδα (PICS)

19 Μαρτίου 202013:02

Αυτοσχέδιες κατασκευές από ξύλα που παίρνουν από το δάσος φαίνεται να δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και 20 μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, με σκοπό είτε να διασχίσουν το ποτάμι για να εισέλθουν στη χώρα μας, είτε για να κάνουν πέρασμα πάνω από τον φράχτη.

Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια σαφώς μετά από συμβουλές των τουρκικών αρχών για πέρασμα στην Ελλάδα, αδιαφορώντας όπως λένε για το εάν συλληφθούν ή όχι.

Καθώς φαίνεται οι αρχές της γείτονος τους μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες αναφορικά με την απέλασή τους, λέγοντάς τους πως δεν θα απελαθούν ποτέ επομένως οι Ελληνικές αρχές μετά από ένα διάστημα κράτησης θα τους αφήσουν ελεύθερους.

Σημειώνεται πως οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί από την τουρκική κυβέρνηση στην πλευρά των τουρκικών συνόρων, έχουν αποψιλώσει το δάσος των Καστανιών, κόβοντας ανεξέλεγκτα δέντρα προκειμένου είτε να κάψουν τα ξύλα για να ζεσταθούν, είτε να δημιουργήσουν τις παραπάνω σχεδίες.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr