Έβρος: Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ορμενίου

12 Δεκεμβρίου 201410:28

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στον Έβρο με την υπερχείλιση των ποταμών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ορμενίου, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη.

Το βράδυ έσπασε το ανάχωμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αρχικά ο κάμπος και το γήπεδο και τα νερά να προσεγγίζουν τα σπίτια του χωριού. Αμέσως ξεκίνησαν προσπάθειες κατασκευής πρόχειρου αναχώματος στο χωριό με τη μεταφορά χώματος.

Ωστόσο, δεδομένων των εξελίξεων, σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αποφάσισε να εκκενωθεί το χωριό προκειμένου να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Όλοι οι φορείς είναι παρόντες και αυτό που διευκρινίζουν είναι ότι τα όσα διαδραματίζονται είναι της ίδιας δυναμικής με τα όσα συνέβησαν το 2004.

Αυτό που διαμηνύουν είναι ότι απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός ενώ κάνουν έκκληση στους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

e-evros.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr