Ευριπίδης Στυλιανίδης από το 1ο Energy & Hubs Kavala 2019 – Η Αν. Μακεδονία και Θράκη τα τελευταία χρόνια μεταβάλλεται

19 Μαρτίου 201920:16

Με τοποθέτηση του στο 1ο Energy & Hubs Kavala 2019, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημείωσε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αν. Μακεδονία και Θράκη στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα.

Μια Περιφέρεια με 9 συνοριακές διαβάσεις (τις περισσότερες στη χώρα), την Εγνατία Οδό με τους κάθετους άξονες, 3 λιμάνια, 2+1 αεροδρόμια, τη Σιδηροδρομική Εγνατία που χρήζει ακόμα αναβάθμισης και επέκτασης, 5 Βιομηχανικές Περιοχές και Βιομηχανικά Πάρκα, μπορεί με βεβαιότητα να αποτελέσει Διεθνή Επενδυτικό Προορισμό.

Αυτή την προοπτική την ενισχύει η ύπαρξη ενός πλούσιου κάμπου, του τρίτου της χώρας σε παραγωγικότητα, καθώς και η παρουσία του πολυθεματικού και πολυκεντρικού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο, εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες πολιτικές, όχι μόνο για να καταστήσει την περιοχή Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο αλλά και για να στηρίξει με εξειδικευμένη τεχνογνωσία καινοτόμες επενδύσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ίδια η γεωγραφία μπορεί να διευκολύνει και να μετεξελίξει την περιοχή σε ένα πραγματικό Ορμητήριο Οικονομικής Εξωστρέφειας της Ελλάδας και της ΕΕ προς την ευρύτερη αγορά της Ασίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr