Ευνοϊκή μεταχείριση όσων επιστρέψουν τα κλεμμένα

25 Αυγούστου 201313:00

Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, εφόσον επιστρέψουν το ολικό ποσό των χρημάτων που καταχράστηκαν εις βάρος του Δημοσίου, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη. Σύμφωνα με αυτές, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία, η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως δύο έτη.

Αν η επιστροφή των χρημάτων γίνει αργότερα και πάντως πριν από την έναρξη της δίκης, η ποινή ορίζεται σε τρία χρόνια. Από τις ρυθμίσεις θα εξαιρούνται ρητώς οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι. Από την επιστροφή των κλεμμένων προσδοκάται ότι μπορούν να εισπραχθούν περί τα 5 δισ. ευρώ.

Πηγή : www.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr