25_martiou_1

Λαμπρός εορτασμός με σκιά Eurogroup. Φωτορεπορτάζ

26 Μαρτίου 201000:05

25_martiou_dragonaΜε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση το μεσημέρι της Πέμπτης, κορυφώθηκε ο εορτασμός για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στην Ξάνθη.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η καθιερωμένη θεία δοξολογία στο Ναό της Του Θεού Σοφίας και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Γενικής Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θάλειας Δραγώνα, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, ενώ παρών ήταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ. Αλέξανδρος Κοντός, καθώς επίσης και το συνόλο της ηγεσία της περιοχής.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν κατά σειρά τα σχολεία της πόλης, τμήματα προσκόπων και οδηγών, πεζοπόρα τμήματα του στρατού καθώς και σπουδαστές της Σχολή Αστυφυλάκων, οι εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας αναφέρθηκαν στο νόημα της ημέρα αλλά και στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία του Έθνους την οποία και συνέδεσαν:

Δηλώσεις Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε μεταξύ άλλων: «Χειροκροτήσαμε τη μαθητιώσα νεολαία καις τρατευμένα παιδιά. Μεγάλη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του γένου μας αφού πραγματοποιήθηκε το ποθούμενο για τους προνόγους μας στη Θράκη που το περίμεναν για 500 χρόνια, Είναι μια ημέρα μνήμης και ευθύνης.» ενώ συνέδεσε την κρίσιμη οικονομική συγκυρία της χώρας με τους αγώνες των προγόνων για ελευθερία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλων των ελλήνων.

Θ. Δραγώνα

Η Γενική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θάλεια Δραγώνα σημείωσε: Είναι μέρα γιορτής και μνημης. Δεν μπορεί να ζήσουν χωρίς μνήμες και τελετουργίες ούτε οι άνθρωποι ούτε τα άτομα ούτε οι λαοί και είναι αναγκαία για να θυμίζουν το παρελθόν και να προσανατολίζουν προς το μέλλον. Επεσήμανε ότι «η πατρίδα μας βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή, ίσως την πιο δύσκολη μετά η μεταπολίτευση. Ίσως πρέπει να δείξει ένα νέου είδους πατριωτισμό και καλείται να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για ευημερία, εκβάθυνση της δημοκρατίας, για μια θέση στην Ευρώπη, συνδέοντας την επέτειο  με τη μάχη της χώρας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών,  υπενθυμίζοντας παράλληλα τη ρήση του Μακρυγιάννη ότι πρέπει «να προτάξουμε το εμείς έναντι του εγώ»

Σ. Ξυνίδης

Στο ίδιο κλίμα και ο Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος ανέφερε: Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να λέμε ότι το μήνυμα του 21 είναι ζωντανό. Φέτος θα πρέπει όλο ο λαός να στρατεύσει τις δυνάμεις και να καταφέρει με πίστη και αισιοδοξία να προχωρήσει  στο στήσιμο μιας νέας Ελλάδας μιας χώρας όπου η αξιοκρατία, η διαφάνεια, ο ορθολογισμός, η διαχείριση του δημοσίου χρήματος θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Αυτή είναι μια νέα ιστορική περίοδος που θα σημάνει ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα για το ζήτημα της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης ο Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε: «Εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι πέρα από τα εγγενή προβλήματα της χώρας μας που έχουμε τις ευθύνες μας, το πρόβλημα που προέκυψε είναι ένα ευρωπαϊκό, παγκόσμιο. Είναι ένα πρόβλημα του ευρώ και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και προσπάθεια όλων λες τις δυνάμεις της Ευρώπης. Αποδείχτηκε στο δρόμο ότι είχαμε δίκιο και σήμερα υπάρχει μια προσπάθεια στην ευρωζώνη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δυστυχώς εμείς βρεθήκαμε στη δίνη αυτής της κατάστασης, Όπως καταφέραμε να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι είναι και δικό τους πρόβλημα, έτσι και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα τους δείξουμε ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι αναγκαία για να πάει μπροστά η Ευρώπη. Όχι για την Ευρώπη των ηγεμονιών, αλλά για την Ευρώπη των πολιτών, του κοινωνικού κράτους ανέφερε. Δήλωσε  «συγκρατημένα αισιόδοξος» ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ιδιαίτερα σκληρά τα οικονομικά μέτρα για τους έλληνες, γεγονός που σημείωσε ότι είναι ορατό στο εισόδημα των πολιτών.

Γ. Παυλίδης
Ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, τέλος στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα μνήμης και προβληματισμού για την πορεία της πατρίδας μας στο μέλλον, αναφερόμενος στη σημασία της ελληνικής επανάστασης, της πρώτης εθνικής επανάστασης των τελευταίων αιώνων, είναι σημαντικό για όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, μεταξύ άλλων,  εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κρισιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα ενώ δεν έκανε λόγο και για την σημασία των διδαγμάτων του αγώνα για την απελευθέρωση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

25_martiou_1

25_martiou_2

25_martiou_3

25_martiou_4

25_martiou_5

25_martiou_6

25_martiou_7

25_martiou_8

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr