Αιθιοπία: Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην περιφέρεια Ορομίγια

20 Ιουνίου 202217:05

Τουλάχιστον 260 άμαχοι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στη δυτική περιφέρεια Ορομίγια της Αιθιοπίας το Σάββατο, σύμφωνα με δύο κατοίκους που έδωσαν σήμερα λεπτομερείς αναφορές για το πώς έλαβαν μέρος στην ταφή πτωμάτων σε μαζικούς τάφους.

Ένας κάτοικος έκανε λόγο για 260 νεκρούς, ο άλλος για 320. Αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους λόγω φόβων για την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Άμπιι Άχμεντ καταδίκασε τις «φρικώδεις ενέργειες», όπως τις χαρακτήρισε, στην Ορομίγια, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Οι επιθέσεις σε αθώους αμάχους και η καταστροφή των μέσων επιβίωσης από παράνομες και άτακτες δυνάμεις είναι απαράδεκτη», ανέφερε στο Twitter.

Χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής της διορισθείσας από το αιθιοπικό κράτος επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως μια οργάνωση που αποκαλείται Απελευθερωτικός Στρατός των Ορόμο (OLA) ευθύνεται για τη «φονική επίθεση και καταστροφή» στην Ορομίγια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, Ο OLA αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως την ευθύνη φέρουν δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση.

Και οι δύο κάτοικοι που μίλησαν στο Reuters είπαν πως τα θύματα της επίθεσης ήταν μέλη της εθνότητας Αμχάρα.

Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Ορομίγια Χαΐλου Αντούγκνα, ο εκπρόσωπος του αιθιοπικού στρατού συνταγματάρχης Γκέτνετ Αντάνε, η εκπρόσωπος του Άμπιι Μπιλένε Σεγιούμ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λεγκέσε Τούλου δεν απάντησαν προσώρας σε αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr