Έστειλαν πολεμικό αεροσκάφος με χρήματα στην Κύπρο οι Άγγλοι

19 Μαρτίου 201320:36

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, έστειλε σήμερα η Βρετανία.

“Μία πτήση της RAF αναχώρησε σήμερα το απόγευμα μεταφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να χορηγηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους που έχουν να πληρώσουν δάνεια, εφόσον σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Το βρετανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέδωσε την κίνηση σε προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το αντίκτυπο της κυπριακής κρίσης “στους ανθρώπους μας” και εξετάζει το ενδεχόμενο να αποστείλει επιπλέον αεροσκάφη, εφόσον χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έρχεται να καθησυχάσει τους, περίπου 3.000 Βρετανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο νησί, ότι θα αποζημιωθούν πλήρως για οποιαδήποτε απώλεια αν “λεηλατηθούν οι αποταμιεύσεις τους”, γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική Independent.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την βρετανική εφημερίδα το υπουργείο πρόκειται να καλέσει το στρατιωτικό προσωπικό να επιλέξει αν προτιμά οι μισθοί του Μαρτίου και οι επόμενοι, να κατατεθούν σε λογαριασμούς βρετανικών τραπεζών.
www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr