Σπανάκι αλα Καταλάνα (Espinacas a la Catalana)

15 Ιουλίου 201022:00

espinacasalacatalana1Μια κλασική σαλάτα της Βαρκελώνης με το πολύτιμο για τον οργανισμό μας σπανάκι να μαγειρεύεται με ελαιόλαδο και να αρωματίζεται με το σκόρδο και τις αντζούγιες. 

Συστατικά συνταγής

  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 900 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 κουταλιά σταφίδες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε το σπανάκι σ’ ένα τηγάνι με καπάκι και το μαραίνουμε για 5 λεπτά με μια κουταλιά νερό.Το βγάζουμε από τη φωτιά και το πιέζουμε μ’ ένα πιρούνι σ’ ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περισσότερα υγρά.Σ’ ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το σπανάκι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αν δούμε ότι σώνεται από νερό προσθέτουμε λίγο. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: 30 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr