ΕΣΠΑ, TAP και ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΠΑΜΘ στην συνάντηση Μέτιου-Θεοδωράκη

14 Δεκεμβρίου 201621:03

Συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος σήμερα το πρωί στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Ο κ. Θεοδωράκης συνοδευόταν από το Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και τοπικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, για το στρατηγικό σχεδιασμό της ΠΑΜΘ, τον αγωγό ΤΑP, την πορεία του ΕΣΠΑ καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αμφότεροι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της περιοχής.

Δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης:

“Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα μπορούσε να ήταν μία περιοχή που οι πολίτες της δεν θα σκεφτόντουσαν κάθε μέρα πως θα έρθει η επόμενη μέρα. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κυρίως τουριστικής ανάπτυξης, στον πρωτογενή τομέα αλλά ακόμα και σε ενεργειακά θέματα. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει μία προσπάθεια από το κέντρο για να απελευθερωθούν οι δυνάμεις εδώ, σ’ αυτούς τους νομούς και να υπάρξει μία πραγματική ανάπτυξη της περιοχής. Ο βουλευτής Ροδόπης που ουσιαστικά έχει την προσοχή του σ’ όλη την περιφέρεια κάνει μία προσπάθεια και στην Αθήνα με συγκεκριμένες προτάσεις. Είπα στον Περιφερειάρχη ότι το Ποτάμι πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή. Του ανέφερα κάποιους από τους άξονες και είναι σύμφωνος βέβαια όπως όλοι οι λογικοί πολίτες. Πρέπει να κάνουμε μία καινούργια αρχή για να αξιοποιήσουμε πλέον ως πλεονέκτημα τη θέση της περιοχής και όχι ως μειονέκτημα όπως γινόταν πολλές φορές στο παρελθόν.

Υπάρχουν πολλές αδυναμίες στο κέντρο και η απουσία λογικών ανθρώπων που έχουν δουλέψει στην κεντρική διοίκηση, στο κεντρικό κράτος στα υπουργεία δυσκολεύει αυτή τη προσπάθεια. Όμως οι περιφέρειες, ο περιφερειάρχης ένας νέος άνθρωπος, οι τοπικές δυνάμεις οι δήμαρχοι, οι βουλευτές μπορούν να δημιουργήσουν μία βάση για να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις, και ας αρνηθεί μετά το κράτος ας αρνηθεί η κυβέρνηση την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr