Ερώτηση Κοντού σε Βρούτση για τις συντάξεις των υπερηλίκων και τους ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ

23 Ιουλίου 201410:22

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός θέτει το θέμα ων συντάξεων υπερηλίκων που έχουν διακοπεί και πλήττουν ιδιαίτερα τους ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.

Στις 23/05/2014 ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης σχετικά με την επαναχορήγηση σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα ανέφερε τα εξής:

«Εκτίμησή μου είναι ότι από τον Ιούνιο του 2014 μπορεί να επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ανασφάλιστου υπερήλικα σε όσους συνταξιούχους είχε διακοπεί με βάση το Ν. 4093/2012. Η σύνταξη θα χορηγηθεί σταδιακά με επαναφορά του ποσού των 360 ευρώ από 1/1/2016. Πόσο σύνταξης που τυχόν λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι από οποιοδήποτε φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής, θα συμψηφίζεται με το ποσό της σύνταξης που θα καταβάλλεται. Η σύνταξη μπορεί να χορηγηθεί με διάταξη νόμου που θα ορίζει τις νέες προϋποθέσεις».

Δεδομένου ότι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και ιδιαίτερα οι ομογενείς που έχουν έρθει από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση μη έχοντας άλλους πόρους για την επιβίωσή τους ερωτάται ο κ.κ Υπουργός:

 

  1. Θα υλοποιηθεί η εκτίμηση του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνη για την καταβολή της σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα;
  2. Εφόσον υλοποιηθεί από πότε θα ξεκινήσει η καταβολή της;

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr