Καλύπτει Καλαϊτζή ο Υπουργός Παιδείας. Απάντηση σε ερώτηση Χατζηοσμάν για τα γεγονότα στο συνέδριο για τη Λωζάνη

19 Δεκεμβρίου 201314:36

Κάλυψη στο Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαϊτζή παρέχει ο Υπουργός Παιδείας για την  υπόθεση του Συνεδρίου για τη Λωζάνης την Κομοτηνή. Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμά, που αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση άρνησης σε μειονοτικό δημοσιογράφο να μιλήσει στα τουρκικά, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος απαντά αρμοδίως με την άποψη ότι ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων  συμμετείχε στο Συνέδριο για τα 90 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης αλλά δεν είχε κάποια ανάμιξη στη διοργάνωσή του.

Η ερώτηση του βουλευτή της Ροδόπης, στις 29-11,  περιείχε έμμεση κριτική καθώς θεωρεί ως δεδομένο,  στο κείμενό της,  ότι ο Γεν. Γραμματέας ήταν αυτός που απέκλεισε το μειονοτικό δημοσιογράφο από τη συνεδρία, στην οποία μιλούσε ενώ ρωτούσε επίσης αν η εισήγηση του Γενικού αποτελεί επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας.

Οι θέσεις της Πολιτεία για Σαρία- Μουφτήδες εκφράστηκαν από Καλαϊτζή

Στην απάντησή του ο Υπουργός,στις 16-12 σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, συμμετείχε παραθέτοντας επιστημονικά κυρίως στοιχεία (ιστορικά γεγονότα κ.α.) και τις θέσεις τις Πολιτείας που αφορούν στα θέματα των Μουφτήδων  και της Σαρία, ενώ παράλληλα δεν είχε καμία ανάμιξη στη διοργάνωση και, άρα, δεν απέκλεισε το μειονοτικό δημοσιογράφο από την ομιλιά του στα τουρκικά. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr