Ερωτήματα Ι.Αχμέτ για την πιλοτική εφαρμογή της τουρκικής ως γλώσσας στήριξης σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης

1 Μαρτίου 201719:38

Την αντίθεσή του στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, με την ταυτόχρονη παρουσία στην τάξη νηπιαγωγού μέλους της μειονότητας, εξέφρασε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β», ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Κληθείς να σχολιάσει ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης στην Θράκη ο κ. Αχμέτ εξέφρασε την διαφωνία του όχι ως προς την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο όπως είπε αποτελούσε χρόνια αίτημα της μειονότητας αλλά ως προς την πιλοτική εφαρμογή αυτού, σε έξι μόνο νηπιαγωγεία της περιοχής, και την επέκτασή του σε δώδεκα νηπιαγωγεία την επόμενη σχολική χρονιά, μετά το πέρας της οποίας το Υπουργείο θα επανεξετάσει το ζήτημα βάση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης που θα γίνει από το  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Αχμέτ επεσήμανε πως το μέτρο αυτό κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, ωστόσο εξέφρασε την απορία του σχετικά με την επιλογή της πιλοτικής εφαρμογής του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr