Έρογλου: Είμαστε ευτυχισμένοι με την εισβολή του 1974

20 Ιουλίου 201410:37

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη που ετοίμασε για το κυπριακό και που αποτελείται από πέντε σημεία. Με αφορμή την 40η επέτειο από την τουρκική εισβολή, ο Ερογλου σε μήνυμα του προς τους Τουρκοκύπριους είπε πως το Κυπριακό που συζητείται τώρα για τόσα χρόνια πρέπει να τελειώσει. “Είμαστε δεσμευμένοι στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράψαμε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη στις 11 Φεβρουαρίου 2014. Υπάρχουν δύο ίσοι λαοί στην Κύπρο κι αυτοί οι λαοί μπορούν να γίνουν ένα κάτω από ένα νέο συνεταιρισμό λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί”.

Τέτοια συμφωνία, σημείωσε, θα δώσει το παράδειγμα την Μέση Ανατολή που ταλανίζεται από πολέμους και θα συνεισφέρει στην ειρήνη. “Τέτοια συμφωνία μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και να τις φέρει πιο κοντά. Οι Ελληνοκύπριοι γείτονες μας θα πρέπει να παύσουν να θεωρούν ότι η Κύπρος ανήκει μόνο σε αυτούς, ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας ειρηνικά για το κοινό όφελος.”, συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ είπε πως αυτό τιμά τους Τουρκοκύπριους, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη επίσκεψη Γκιουλ ως Τούρκου Προέδρου έγινε στα κατεχόμενα όπως και η τελευταία του τώρα.
«Ειρηνική» η εισβολή

Ο Ν. Ερογλου χαρακτήρισε και πάλι την εισβολή ως ειρηνευτική επιχείρηση η οποία έκανε τους Τουρκοκύπριους ευτυχισμένους γιατί είναι «ελεύθεροι και ασφαλείς» και προσβλέπουν «στο μέλλον με ελπίδα κάτω από την στέγη του δικού μας κράτους».

Εγιναν προσπάθειες, ανέφερε, να παραποιήσουν τα γεγονότα της “ειρηνικής τουρκικής επιχείρησης” αλλά δεν έγινε κατορθωτό αφού αυτή η ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως η θεμελίωση μιας διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε, ενήργησε σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών της στην Κύπρο και την ευχαριστούμε.

Αναφέροντας ότι υπάρχουν οκτώ πανεπιστήμια στο ψευδοκράτος, σημείωσε ότι υπάρχουν 60.000 φοιτητές από πέραν των ενενήντα χωρών που απέκτησαν διπλώματα από αυτά τα εκπαιδευτήρια και στόχος, όπως είπε, είναι ο αριθμός τους να αυξηθεί σύντομα στους 100.000.

Αναφέρθηκε επίσης στον τουρισμό λέγοντας ότι δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τα κατεχόμενα κάθε χρόνο και πως τα ξενοδοχεία προσφέρουν μέχρι τις 60.000 κλίνες.
protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr