Ερντογάν σε Τραμπ: Η Τουρκία θα επιδείξει αλληλεγγύη ως αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος

29 Απριλίου 202010:43

Την αλληλεγγύη του στις ΗΠΑ εν μέσω της πολύ δύσκολης μάχης που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με επιστολή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην επιστολή, ο Ερντογάν εκφράζει την ελπίδα ότι η ιατρική βοήθεια που η Τουρκία έστειλε στις ΗΠΑ θα βοηθήσει τους πολίτες να ανακάμψουν από την ασθένεια. 

Διαβεβαιώνει μάλιστα τις ΗΠΑ ότι η χώρα του θα επιδείξει κάθε μορφή αλληλεγγύης ως «αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος» τόσο στη μάχη κατά του κορωνοϊού όσο και κατά τη διαδικασία ομαλοποίησης μετά την πανδημία. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρει στην επιστολή ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία πως ο αμερικανικός λαός θα ξεπεράσει την κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα με σοφία».

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ευχαρίστησε την Τρίτη την Τουρκία για την αποστολή ιατρικής βοήθειας.

«Σε περιόδους κρίσης οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να μένουν ενωμένοι. Ευχαριστούμε την Τουρκία για τη γενναιόδωρη δωρεά ιατρικών προμηθειών και προστατευτικού εξοπλισμού στο πλαίσιο βοήθειας κατά του Covid19 στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Οι Αμερικανοί είναι ευγνώμονες για τη φιλία, τη συνεργασία και τη στήριξή σας», έγραψε ο Πομπέο στο Twitter.

kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr