Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα: Πολύτιμες γνώσεις από τον Eric Schwarzman

8 Οκτωβρίου 201008:32

esiemth_eric_2Τα new media ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης Συντακτών στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητής ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αναλυτές και εκπαιδευτές δικτυακών επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Eric Schwarzman.

Την εκδήλωση που είχε τίτλο «Πώς να αξιοποιήσετε τα Social Media.» διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜΘ και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και την παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης. Το μέλλον της δημοσιογραφίας μέσα στο διαδίκτυο και οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ενδεχομένως δεν έχουν γίνει ορατές ακόμη στην Ελλάδα, ήταν το ζήτημα που απασχόλησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου. Η φράση του εισηγητή ότι τα νέα που κυκλοφορούν το πρωί στην εφημερίδα είναι πλέον “ιστορία και όχι ειδήσεις” , συμπυκνώνει το νόημα της ταχύτητας με την οποία κινείται η πληροφορία αλλά και των αναγκών που δημιουργούνται για τη διαχείριση της είδησης μέσα στο διαδίκτυο.

Ο Schwarzman που θεωρείται ότι ένας από τους πιο γνωστούς New Media experts κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της είδησης είναι πλέον μόνο στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε στο ρόλο των πολιτών στην έγκαιρη μεταφορά των νέων στο ίντερνετ και στους κινδύνους αξιοπιστίας που υπάρχουν, στη νέα πραγματικότητα που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασής του έδωσε κρίσιμα στοιχεία για τη διαχείρηση ήχου και εικόνας στο διαδίκτυο καθώς και για τα εργαλεία που υπάρχουν ενώ, τέλος, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση γύρω από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Ένα ιντερνετικό μέσο όπως το XanthiPress.gr  δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σεμινάριο, πόσο μάλλον όταν ο εισηγητής είναι αυτού του βεληνεκούς. Η εμπειρία πάντως από ένα εξαιρετικό ομιλητή ήταν πολύτιμη για τους δημοσιογράφους, τα στελέχη επικοινωνίας, τους ερευνητές και τους φοιτητές του Αριστοτελείου που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Το  παρακολούθησαν επίσης η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Catherine Kay και ο ακόλουθος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας Stuart Smith. Εντάσσεται στον κύκλο δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο “New Media – Αίθουσες Σύνταξης από το μέλλον” που ξεκίνησε αρκετά εντυπωσιακά, όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης, στην έναρξη του σεμιναρίου, υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες.

esiemth_eric

esiemth_eric_3

esiemth_eric_4

esiemth_voitsidis

esiemth_eric_5

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr