tsitiridis

Καταγγελίες Τσιτιρίδη για απλήρωτους εργαζόμενους στο “Βοήθεια”

13 Νοεμβρίου 201109:45

tsitiridisΜε τίτλο «Τελικά μήπως φταίει ο ¨Καλλικράτης¨ για όλα όσα συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στη δημοτική αρχή, καταγγέλοντας ότι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι απλήρωτοι.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Ισονομία, ισοπολιτεία και κοινωνική ευαισθησία˙ λέξεις άγνωστες για τη Δημοτική Αρχή του  Δήμου Αβδήρων.

            Εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο  στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Αβδήρων και Σελέρου και στα προγράμματα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ . Η δημοτική μας παράταξη από τον περασμένο Ιούλιο έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, «σχετικά με το λόγο που παραμένουν απλήρωτοι τόσους μήνες οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι». Μόλις την προηγούμενη βδομάδα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Σέλερο, ενώ συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι οι  εργαζόμενοι στα Άβδηρα με ευθύνη της δημοτικής αρχής και στα  προγράμματα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης .

            Ο Καλλικρατικός Δήμος Αβδήρων, ενώ πρέπει να καλύψει ένα ακόμα ¨άνοιγμα¨ του πρώην Δημάρχου Σελέρου (461.000 ευρώ για κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου της πρώην Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σελέρου), εγκρίνει σχετικά μόνο εκατό χιλιάδες ευρώ, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους στα Άβδηρα και ικανοποιώντας μερικώς τους εργαζόμενους στο Σέλερο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ευτέλειας και ανθρώπινης απαξίωσης.

            Είναι  άξιον απορίας πώς ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης από τη μια αρνείται μειώσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, νεφροπαθείς κ.λ.π), και αυξάνει το Τ.Α.Π. για τα ακίνητα και από την άλλη δεν κάνει καμία ενέργεια  για να μειωθεί η συνδρομή του Δήμου Αβδήρων (650.000 ευρώ) προς το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων  Νομού Ξάνθης, τη στιγμή μάλιστα που έχουν μειωθεί οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο πάνω από το τριάντα τις εκατό.

            Η Διαφάνεια και οι Δημοκρατικές διαδικασίες για το Δήμαρχο Αβδήρων νοούνται με το να απαντάει με ανυπόγραφα έγγραφα και κλειστά μικρόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο (π.χ. για την καθαριότητα του παζαριού στο Πόρτο Λάγος) ή με το να προσπερνά και να αφήνει αναπάντητες καίριες ερωτήσεις της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης (γερανάκι Δήμου Σελέρου) και να θέτει εκτός ημερησίας διάταξης προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου Αβδήρων, καταλύοντας νόμιμες διαδικασίες και θεσμούς .

            Η δημοτική μας παράταξη δικαιώθηκε που διαφώνησε με την πρόταση που υποβλήθηκε στο Interreg για αναβάθμιση του ΚΠΕ Βιστωνίδας στο Σέλινο, γιατί η συγκεκριμένη πρόταση εν τέλει απορρίφθηκε. Η διαφωνία μας δεν αναγόταν στην υποβάθμιση του οικισμού, αλλά στη μη αναβάθμιση λυόμενων οικίσκων για τη φιλοξενία μικρών παιδιών  στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Βιστωνίδας, οι οποίοι υπάρχουν στο Σέλινο εδώ και πάνω από πέντε χρόνια και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ, αλλά αντίθετα εμμέναμε να αναβαθμισθεί ένα δημοτικό κτίριο π.χ. Κοινότητα Σέλινου, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ακόμα και από τους κατοίκους του οικισμού, άσχετα με τη λειτουργία  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης .

            Αν πρόκειται να αναβαθμίσει το Δήμο Αβδήρων ο κ. Τσολακίδης, όπως και την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης στην οποία προήδρευσε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις, τότε ο Δήμος μας και οι εργαζόμενοι του ίσως να έχουν αβέβαιο μέλλον.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr