adedy_synenteyxi

Νεκρώνει και η Ξάνθη από την Απεργία. Τι λένε οι συνδικαλιστές

17 Οκτωβρίου 201119:47

adedy_synenteyxiΣφοδρή είναι η αντίδραση απέναντι στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή του δόρατος του Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι πλήττονται από το Ενιαίο Μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.


Αυτοί αναμένεται άλλωστε να πρωταγωνιστήσουν και στις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται την Τετάρτη στην Ξάνθης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, με τη συμμετοχή όλου του φάσματος των υπαλλήλων του Δημοσίου στην περιοχή. Yπολογίζεται ότι θα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών λόγω της σκληρότητας των μέτρων.  Παράλληλα, το Εργατικό κέντρο καλεί με ανακοίνωσή τους όλους τους εργζόμενους να συμμετάσχουν στην κοινή απεργιακή κινητοποίηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη, με τη συγκέντρωση να ξεκινά στις 10, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Στην Απεργία συμμετέχουν, εκτός από τους εργαζομένους που εκπροσωπούνται από την ΑΔΕΔΕΥ, οι Υπάλληλοι των ΔΟΥ, οι Μηχανικοί του Δημοσίου, οι Εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν το Σάββατο συλλαλητήριο και πλήθος άλλων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Τέλος, οι Υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης προχωρούν σε κατάληψη του Διοικητηρίου ενώ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης θα υπάρξει δίωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 10 πμ

Όπως είναι γνωστό, Έμποροι και Επαγγελματίες έχουν κάνει ήδη γνωστή την συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης. Οι δημοσιογράφοι με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, απεργούν την παραμονή της μεγάλης κινητοποίησης προκειμένου να καλυφθούν ικανοποιητικά οι κινητοποιήσεις. 

Το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιούν ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθη. Γενικότερα αγορά, επιχειρήσεις, υπηρεσίες νεκρώνουν εξαιτίας της απεργίας. 

Συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την Απεργία

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος Μπάμπης Ευστρατίου κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, ζήτησε τη στήριξη των πολιτών και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία ενώ παρέστησαν τα μέλη της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Αριανα Παπαϊωάννου, Αρχοντής Δαουτάκης, Γιάννης Μπούτος.

Η Α. Παπαϊωάννου τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στην αδιέξοδη πολιτική που εκχωρεί κυριαρχία και διογκώνει το χρέος λέγοντας πως «φως δεν υπάρχει πουθενά, δεν ξέρουμε τις μας ξημερώνει, κουρελιάζεται το σύνταγμα, καταπατώνται δικαιώματα, έρχεται το τέλος του κράτους Πρόνοιας» Ο Α. Δαουτάκης, ανέφερε από την πλευρά του ότι αναμένεται να υπάρχει συμμετοχή: «Δεν γίνεται αλλιώς, είναι μια εβδομάδα λαϊκού ξεσηκωμού με πρωτόγνωρες αντιδράσεις, ο κόμπος έφτασε στο χτένι» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Αιτήματα της κινητοποίησης

Το ενιαίο μισθολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία και το επίδομα Παραμεθορίου που χάνεται για τους περισσότερους υπαλλήλους της Ξάνθης, κυριαρχούν στα αιτήματα όλων των εργαζομένων του Δημοσίου στην περιοχή.

Επιπρόσθετα στην Συνέντευξη της ΑΔΕΔΥ παρέστησαν η Κωνσταντινιά Χρηστακίδου, Πρόεδρος των Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ξάνθης και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων, ο οποίος σημείωσε δηκτικά ότι «επειδή πολλοί λένε ότι κάνουμε κατάληψη και όχι απεργία για να μην χάνουμε το μισθό μας, παρότι είχαμε επιλέξει αυτή τη μορφή κινητοποίησης, από σήμερα έχουμε κατέβει σε απεργία»

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr