Εργάνη: Περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις και το Νοέμβριο

16 Δεκεμβρίου 201313:01

Αρνητικό ισοζύγιο παρουσίασαν οι ροές μισθωτής απασχόλησης για το μήνα Νοέμβριο, για δεύτερο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Οι απολύσεις ήταν 17.214 περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν αφορούσαν μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.

Αναφερόμενος στα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Νοέμβριο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως «επιβεβαιώνουν και φαίνεται να παγιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αν και τα ισοζύγια της μισθωτής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι διαχρονικά αρνητικά, λόγω της έντονης εποχικότητας της απασχόλησης στη χώρα μας, οι φετινές απώλειες τόσο του Οκτωβρίου όσο και του Νοεμβρίου είναι οι μικρότερες από το 2008 και μετά. Έτσι, το φετινό ενδεκάμηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2013 είναι πλεονασματικό για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της κρίσης και, μάλιστα, κατά 113.489 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας.

Πηγή: skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr