Ερευνες για τον εντοπισμό και διάσωση μεταναστών στον Έβρο

2 Φεβρουαρίου 201919:23

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν αυτή την ώρα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων, στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ομάδα 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όπως ανέφεραν οι διασωθέντες στις μαρτυρίες τους, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες να πέσουν στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Από τους συνολικά 12 επιβαίνοντες στη βάρκα, μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν νησίδα στην ελληνική πλευρά. Από εκεί, κατάφεραν να καλέσουν σε βοήθεια και να διασωθούν από τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Οι ίδιοι μάρτυρες επισημαίνουν ακόμη ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, τρία εκ των οποίων παιδιά. Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr