Έρευνα για παιδική πορνογραφία και στην Ξάνθη, με αφορμή ανάρτηση στο Facebook. Συλλήψεις σε Αθήνα-Θεσ/νίκη

15 Οκτωβρίου 201410:56

Στην Ξάνθη έφτασαν οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο πανελλαδικής στοχευμένης δράσης για την αντιμετώπισης της παιδικής πορνογραφίας το τελευταίο δεκαήμερο, που οδήγησε σε δύο συλλήψεις (36χρονου και 16χρονου) ενώς τη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο (47χρονος και 16 χρονο).

Στην Ξάνθη, η ανάρτηση ενός ανήλικου στο facebook κίνησε της υποψίες των ανθρώπων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πιθανή σύνδεση με το δίκτυο που εξαρθρώθηκε, όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό και η έρευνα στράφηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Προηγήθηκε καταγγελία

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr