Επτά αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν Τούρκο δημοσιογράφο(video)

17 Ιουνίου 201318:44

Ακόμα ένα περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας κατέγραψαν κάμερες πολιτών στην Τουρκία. Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του youtube δείχνει επτά άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων να ξυλοφορτώνουν, να συλλαμβάνουν και να παίρνουν σηκωτό έναν Τούρκο δημοσιογράφο.

Αυτός, σύμφωνα με το κίνημα #occupy Turkiye, είναι ο παρουσιαστής του IMC TV, Γκοκχάν Μπιτσιζί.

Το περιστατικό αυτό, όπως και οι κατηγορίες προς τον Ελληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη δείχνουν την αμηχανία της τουρκικής κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τα γεγονότα της πλατείας Ταξίμ.

Η Ενωση δημοσιογράφων ÇGD σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα καταδίκασε την αστυνομική βία τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι του Τύπου στοχοποιούνται από τις Αρχές ώστε να αποτραπεί η ενημέρωση του τουρκικού λαού σχετικά με τις επιθέσεις της αστυνομίας: «Ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων, είναι το δικαίωμα στην ενημέρωση, την επικοινωνία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr