Επιχειρηματική / επιστημονική θερμοκοιτίδα εγκαινίασε στην Ξάνθη ο Χρίστος Δήμας

1 Ιουλίου 202220:21

Την 1η επιχειρηματική\επιστημονική θερμοκοιτίδα που δημιουργείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης εγκαινίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.

Η νέα δομή του Πανεπιστημίου στοχεύει να δημιουργήσει και να θρέψει νεοφυείς επιχειρήσεις από τους φοιτητές και ερευνητές, που να άπτονται στα πεδία της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Ο Υφυπουργός τόνισε πως: «με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι νέοι επιστήμονες στο ξεκίνημα και στην ανάπτυξη των ιδεών τους, αλλά θα έχουν και την δυνατότητα να αποκτήσουν έναν δίαυλο σύνδεσης, δικτύωσης και συνεργασίας με την αγορά».

Η θερμοκοιτίδα “Thinc» απευθύνεται σε Συλλογικούς Φορείς στήριξης επιχειρηματικότητας (π.χ. Επιμελητήρια και λοιποί φορείς Επιχειρηματικότητας) Επιχειρήσεις, Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο χρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που υποστήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία.

Toν αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Στα εγκαίνια απηύθυναν επίσης χαιρετισμό, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, του ΔΠΘ, Καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου και το στέλεχος διοίκησης της δομής, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Οι θερμοκοιτίδες λειτουργούν σαν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιες δράσεις να υλοποιούνται στην περιφέρεια, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Παράλληλα όμως, παρέχουν σε ταλαντούχους νέους την ευκαιρία και τα εργαλεία να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους από τον τόπο τους, αντί να αναγκάζονται να μετακινηθούν στα αστικά κέντρα. Θερμά συγχαρητήρια στον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις, τους Καθηγητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην δημιουργία της 1ης επιχειρηματικής\επιστημονικής θερμοκοιτίδας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Καλή αρχή!»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr