Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ασφαλείας στη σήραγγα Νυμφαίας

27 Απριλίου 201711:09

Το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε άσκηση ασφαλείας στη σήραγγα Νυμφαίας του Κάθετου Άξονα Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα της Εγνατίας Οδού, με συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, της 4ης ΕΜΑΚ, της Τροχαία Κομοτηνής, της Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, του αναδόχου Συντήρησης και Λειτουργίας της οδού και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Η σήραγγα Νυμφαίας μήκους 520 μέτρων ανήκει στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού που προσφάτως αποδόθηκε εξ ολοκλήρου στην κυκλοφορία και εξυπηρετεί, με βάση τα στοιχεία του 2016, κατά μέσο όρο 2.000 οχήματα ημερησίως. Η εποπτεία της σήραγγας γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Νυμφαίας.

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας και το σενάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιελάμβανε τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό προσώπων και ταυτόχρονη διαρροή επικίνδυνης ουσίας.

Στόχος της Άσκησης από πλευράς «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ήταν η ενημέρωση και εξοικείωση όλων των Υπηρεσιών και του προσωπικού στις ιδιαίτερες συνθήκες και τους εξοπλισμούς της σήραγγας και η βελτίωση των διαδικασιών εποπτείας, επικοινωνίας και διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ευχαριστεί όλες τις Υπηρεσίες για τη συνεργασία τους και τους χρήστες της οδού για την υπομονή τους κατά το διάστημα που η οδός παρέμεινε κλειστή.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr