Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης 30 μεταναστών που είχαν αποκλειστεί σε ανάχωμα του Έβρου

9 Δεκεμβρίου 201411:04

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τριάντα (30) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Ειδικότερα, χθες (8-9-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενημερώθηκε ότι στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων, έχει εγκλωβιστεί, σε νησίδα του ποταμού, μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή των ανδρών της ΕΜΑΚ, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβων και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα το ίδιο μεσημέρι να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και των παραπάνω ανδρών αστυνομίας και ΕΜΑΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια, τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

 

Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο σημείο και ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr