Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση με αφορμή την πρόσληψη 6 υπαλλήλων στο Παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης

8 Απριλίου 202107:49

Αναρτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι οριστικοί πίνακες για τον διορισμό οκτώ ΤΕ ειδικοτήτων σε δομές κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειάς μας. Συγκεκριμένα, με αυτή την εξέλιξη, καλύπτονται : μία θέση ΤΕ Λογοθεραπευτών στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, μία θέση ΤΕ Εργοθεραπευτών στο παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, μία θέση ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού στην κεντρική υπηρεσία στην Καβάλα και δύο θέσεις ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών στα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού και Χρονίων Παθήσεων Δράμας, αντίστοιχα, ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων των υπόλοιπων μόνιμων ειδικοτήτων (ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ).

Σε ό,τι αφορά την Ξάνθη, αναμένεται η πλήρωση μιας θέση κοινωνικού λειτουργού, δύο θέσεις βοηθών νοσοκόμων, μιας θέση οδηγού, μιας θέσης προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ και μιας θέσης βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στο παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης.

Στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ πρόκειται να καλυφθούν :

  • στο παράρτημα προστασίας παιδιού Καβάλας: μία θέση κοινωνικού λειτουργού, μία θέση ψυχολόγου, μία θέση νηπιαγωγού και τρεις θέσεις κοινωνικών φροντιστών
  • στο παράρτημα χρονίων παθήσεων Καβάλας: μία θέση φυσικής αγωγής και αθλητισμού
  • στο παράρτημα προστασίας παιδιού Δράμας: μία θέση ψυχολόγου και δύο θέσεις βοηθών νοσοκόμων
  • στο παράρτημα χρονίων παθήσεων Δράμας: μία θέση παιδαγωγού ειδικής αγωγής, δύο θέσεις βοηθών νοσοκόμων, μία θέση μάγειρα, μία θέση οδηγού, μία θέση προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ και και μία θέση βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού
  • στο παράρτημα αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής: τρεις θέσεις βοηθών νοσοκόμων και, τέλος, στην κεντρική υπηρεσία στην Καβάλα: μία θέση οδηγού και μία θέση ηλεκτρολόγου.

Με αφορμή στην εξέλιξη της διαδικασίας των προσλήψεων, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι “όχι μόνο πάγωσε επί μήνες την προκήρυξη, αλλά κι όταν τελικά την προχώρησε, προκήρυξε λιγότερες θέσεις και συγκεκριμένα 317 (συνολικά για τη χώρα) από τις 393 οργανικές θέσεις που σύστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με το άρθρο 34 του ν. 4578/2018 (ΦΕΚ 200/03-12-2018)“.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, “Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η πρώην διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει 35 μόνιμους διορισμούς διάφορων αναγκαίων ειδικοτήτων τόσο για τη στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας όσο και για τις εφτά δομές στην περιφέρειά μας. Η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό στις δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της υπερδεκαετούς κρίσης. Εντούτοις, η αναγκαία εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών στην παιδική προστασία -όπως αυτή της αποϊδρυματοποίησης-, η αναβάθμιση υπηρεσιών των δομών για ανθρώπους (παιδιά και ενήλικες) με αναπηρία αλλά και για ηλικιωμένους σε συνδυασμό με την πανδημική κρίση, επιτάσσουν τη συνέχιση αυτών των πολιτικών και την απομάκρυνση από πολιτικές που απλώς συντηρούν το κοινωνικό κράτος. Πρωτίστως, με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό, όπως παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές κτλ. για τις δομές ατόμων με αναπηρία αλλά και με κομβικής σημασίας ειδικότητες όπως κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ιδίως σε κάθε μονάδα παιδικής προστασίας, οι οποίες θα κατορθώσουν να υπηρετήσουν υπαρξιακού χαρακτήρα αποστολές (π.χ. Αναδοχή και Παιδοθεσία).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr