Επίθεση Χρυαυγιτών σε Αυτόνομο Στέκι της Κομοτηνής και συμπλοκές. Πέτρες και κροτίδες εναντίον του adelante

17 Ιουνίου 201309:39

Την οργανωμένη επίθεση από οπαδούς της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής δύο αυτόνομα στέκια στην Κομοτηνή, όπως μεταδίδει το inpost.gr. Οι επιθέσεις έγιναν την ώρα της συναυλίας αλληλεγγύης για την ΕΡΤ, ενώ τα μέλη της Χ.Α., ως γνωστό, είναι το μόνο κόμμα, πλην της ΝΔ, που συμφωνεί με την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν στο γραφεία τους και μέσω πορείας επιτέθηκαν αρχικά στο καφέ Αλάβαστρον, στέκι αριστερών και αντιφασιστών, όπου διαπληκτίστηκαν με τους θαμώνες και πέταξαν κουτάκια μπύρας, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αριστεράς, του ΚΚΕ των ομοφυλόφιλων και της μειονότητας, έφτασαν στις 21:30 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante ενώ τα μέλη του αντιφασιστικού χώρου διαμαρτύρονται ότι η περιφρούση της Αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, σε αντίθεση με τις δικές τους δράσεις.

Στο adelante οι χρυσαυγίτες πέταξαν κροτίδες και πέτρες αλλά αποκρούστηκαν από μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που βρισκόταν στον χώρο πριν τους απωθήσουν στους γύρω δρόμους.  Οι άνθρωποι του αυτόνομου χώρου υποστηρίζουν ότι μετά τη συμπλοκή κατέφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι ζήτησαν από τους ίδιους να αποχωρήσουν από το χώρο τους και όχι από τους χρυσαυγίτες.

Αμέσως συγκεντρώθηκε στο χώρο αρκετός κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης και αντίδρασης στη Χρυσή Αυγή ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12, γίνεται κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία,  από το κτίριο της Παλιάς Νομικής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr