Επιτέλους πρώτο τρέιλερ από το «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι

14 Νοεμβρίου 201321:00

Μετά από διαρροές, teaser λίγων δευτερολέπτων και φήμες για ρήξη στις σχέσεις του Αρονόφσκι με την Paramount μετά τις πρώτες δοκιμαστικές προβολές, το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ του «Νώε» είναι επιτέλους στις οθόνες μας, ακόμα κι αν η ιδιαίτερη ματιά του σπουδαίου σκηνοθέτη δε γίνεται αμέσως αντιληπτή..

«Στη Βίβλο η ιστορία δεν καταλαμβάνει παρά λίγες σελίδες και η αντίληψη που έχουμε γι’ αυτήν στη Δύση είναι λίγο σαν παιδικό παιχνίδι – ένας γέρος με γενειάδα και τα ζώα ανά ζεύγη στην κιβωτό. Στην ιστορία υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά – στοιχεία που δείχνουν το νόημα αυτού του βιβλικού επεισοδίου. Η ταινία αναφέρεται στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός κόσμου, στο βαθμό που η ιστορία του Νώε μοιάζει αρκετάαληθοφανής για να βρει απήχηση στα μοντέρνα κοινά» δήλωνε ο σκηνοθέτης μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα.

Η φάση του post-production ήταν μια περιπέτεια, με τη δυσκολία των ειδικών εφέ να καθυστερεί τη διαδικασία και τη διαφωνία σκηνοθέτη και παραγωγής για το final cut μετά από την υπόνοια ότι θα δυσαρεστήσει τους θρησκευόμενους θεατές,να απειλεί την κιβωτό με βύθιση.

Το πρώτο τρέιλερ, από όπου παρελαύνει όλο το κεντρικό καστ δε θυμίζει σε τίποτα παλιές μεταφορές βιβλικών επών στο σινεμά, αλλά μοιάζει με χορταστική περιπέτεια, απ’ όπου δε λείπει -όπως έχει γίνει γνωστό- και το στοιχείο της φαντασίας, που ξεφεύγει από το χριστιανικό πλαίσιο και μάλλον είναι υπεύθυνο και για μέρος της γκρίνιας από την πλευρά της παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση η κυκλοφορία του τρέιλερ δείχνει ότι οι δυο πλευρές συμβιβάστηκαν και ο αντισυμβατικός Νώε του Ράσελ Κρόου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το θεό. Μαζί του Άντονι Χόπκινς, Τζένιφερ Κόνελι, Έμα Γουάτσον, Ντάγκλας Μπουθ και Λόγκαν Λέρμαν σε μια υπερπαραγωγή που ακόμα κι αν περιέχει αντεστραμμένες αφηγήσεις και εξωθρησκευτικούς συμβολισμού, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα ενός σκηνοθέτη σαν τον Αρονόφσκι.

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr