Επιστρέφουν στην Τουρκία οι δύο αξιωματικοί

9 Σεπτεμβρίου 201819:59

Από την γέφυρα των Κήπων παραδόθηκαν στις τουρκικές Αρχές λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που νωρίς σήμερα το πρωί συνελήφθησαν από ελληνικό περίπολο μεταξύ των χωριών Φέρες και Πόρος στον βόρειο Έβρο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί αντιλήφθηκαν τους Τούρκους να περνούν στο ελληνικό έδαφος και επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, ωστόσο οι Τούρκοι αρχικά προσπάθησαν να διαφύγουν κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχει παρατηρηθεί και παλαιότερα αυξημένη τουρκική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι υπάρχει μη επανδρωμένο στρατιωτικό φυλάκιο με ελληνική σημαία.

Πληροφορίες για προειδοποιητικά πυρά στον αέρα ή για ανταλλαγή πυροβολισμών φαίνεται μέχρι τώρα πως δεν επιβεβαιώνονται από στρατιωτικές πηγές. Οι δύο Τούρκοι κρατήθηκαν για τις τυπικές διατυπώσεις από τις ελληνικές Αρχές, ενώ εξετάστηκαν και για τις συνθήκες υπό τις οποίες πέρασαν στο ελληνικό έδαφος.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών σε ανώτατο επίπεδο το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν και οι Τούρκοι παραδόθηκαν πίσω. Ωστόσο λόγω της σύλληψης ήδη έχει δοθεί εντολή σε όλες τις Ελληνικές περιπόλους και τα φυλάκια να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, κάτι το οποίο είναι και απόλυτα λογικό καθώς κανείς δεν ξεχνά στον Έβρο την περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα μας επί έξι σχεδόν μήνες μετά τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών την 1η Μαρτίου.

Από την Ελληνική πλευρά μόνο η κίνηση να τελειώσει τόσο σύντομα αυτό το μεθοριακό επεισόδιο, δείχνει την καλή θέληση να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στις δυο χώρες και τέτοιου είδους καταστάσεις να μην συνεχίζονται, όπως έκαναν οι Τούρκοι που κράτησαν σχεδόν ένα εξάμηνο τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης.

(πηγή: hellasjournal.com)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr