Επιστολή Ξανθιώτη προς το Ιπποκράτειο της Αθήνας. Συγχαίρει γιατρούς και προσωπικό για τη φροντίδα τους στο δημόσιο νοσοκομείο !

27 Μαΐου 201510:06

Με επιστολή του προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, τη διοίκηση και το προσωπικό, ένας ξανθιώτης που χρειάστηκε να χειρουργηθεί, ευχαριστεί και συγχαίρει για το επίπεδο της νοσηλείας αλλά και για τις προσπάθειες και τη φιλοτιμία όλων των εμπλεκομένων.

Αναλυτικά:

Προς:
1.    Α’ ΩΡΛ Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.
2.    Καθηγητές, Κυρίους Κυρίους:
1.    Αριστείδη Αθανασιάδη-Σισμάνη. Διευθυντή.
2.    Κυροδήμο Ευθύμιο.
3.    Λοιπό Προσωπικό.

Ανησυχητικό πρόβλημα υγείας (εξαιτίας της επί ένα και πλέον χρόνο απίστευτης αβλεψίας τριών τοπικών Ι. ΩΡΛ) μ’ έφερε (12-5-15) επειγόντως, από τη μακρινή Ξάνθη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Δημόσιο καθώς είναι και με τα όσα αρνητικά ακούγονται και γράφονται για τα κρατικά Νοσοκομεία, μπήκα ομολογουμένως με σφιγμένη ψυχή.

Όμως δεν γνώριζα και ούτε μπορούσα να γνωρίζω το τι απρόσμενο θα συναντούσα. Και θα ζούσα. Στις επτά ημέρες νοσηλείας μου.
Η κλινική, ως χώρος, ευπρεπής. Καθαρή. Ανεπιφύλακτα αποδεκτή. Το μενού και το σέρβις ικανοποιητικό. Ωστόσο, η μεγάλη αποκάλυψη ήταν αλλού. Στο έμψυχο δυναμικό.

Το Νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό διακατέχεται από ευγένεια. Κινείται ακατάπαυστα, αθόρυβα, αέρινα. Γρήγορο και αποτελεσματικό στις ενέργειές του. Συντονισμένες οι δράσεις του. Πρόσχαρο στην συνομιλία του. Αφοπλιστικά πρόθυμο για κάθε αναγκαία εξυπηρέτηση. Και ολ’ αυτά – και όχι μόνο – γιατί εμφανώς αγαπάει τη δουλειά που κάνει.

Το Ιατρικό τιμ, πέρα από τα παραπάνω, διακρίνεται για τον ζήλο και την προσήλωσή του στην ανθρωπιστική του αποστολή.
Αναφορικά με τους δύο, παντελώς, άγνωστούς μου, καθηγητές;
Μόνο η ψυχή μου μπορεί να δώσει μια εικόνα τους. Κι αυτή φτωχή.
Άνθρωποι – Γιατροί. Πράοι. Φωτισμένοι. Προσιτοί στον καθένα.
Στ’ ανέφελα, γαλήνια, πρόσωπά τους αντικρίζεις την ελπίδα. Γλυκομίλητοι, ενημερωτικοί, υπομονετικοί να σ’ ακούσουν (όσο χρόνο χρειάζεσαι) με ξεκάθαρες, κατανοητές, πιστικές απαντήσεις. Αντικρίζοντάς τους, νοιώθεις καλύτερα. Γίνεσαι καλύτερα. Κατακυριεύεσαι από εμπιστοσύνη. Από αισιοδοξία.

Αξίζουν, γιατί το δικαιούνται, επαίνους όλοι οι προμνησθέντες. Εύγε λοιπόν προς όλους τους, συν την ευχή να έχουμε στη Χώρα μας (γιατί μπορούμε) τέτοιους λαμπρούς λειτουργούς. Τους ευχαριστώ με κάθε ειλικρίνεια.

Τέλος, απευθύνω (γιατί αβίαστα τ’ οφείλω) ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή κύριο Κυροδήμο Ευθύμιο (παντελώς άγνωστό μου όπως προείπα) που με ανείπωτη στοργή και ενδιαφέρον με περιέθαλψε, (χειρούργησε) και έβαλε ένα βασικό, αρχικό λιθάρι στο χτίσιμο της νέας μου ζωής. (Γι’ αυτόν τον Άνθρωπο έχω να προσθέσω πολλά, για την αρτιότητά του, την επιστημονική του – όσο μπορώ – κατάρτιση, για την εντιμότητά του, την αφιλοκερδή-οικειοθελή, υπέρμετρη προσφορά του στην Κλινική, την εξαντλητική αφοσίωσή του στο λειτούργημα που υπηρετεί, την, την … αλλά δεν μου το επιτρέπει η έμφυτη ταπεινοφροσύνη του).

    Με απεριόριστη εκτίμηση
Ιωάννης Γκεβρέκης
Αδριανουπόλεως 23
67100 Ξάνθη
Επίτιμος Δασάρχης Ξάνθης
Διευκρινιστικό Υ.Γ.
Τα όσα προεκτέθηκαν έχουν να κάνουν με πιεστική εσωτερική μου παρόρμηση ν’ απελευθερώσω αυτά που είδα και έζησα.    

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr