Επιστολή του συνδυασμού «Συμμετέχω» του Δ. Μπένη στους βουλευτές Ξάνθης για την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων

22 Αυγούστου 201410:00

Την επιστολή του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΈΧΩ προς τους 3 βουλευτές του Νομού Ξάνθης, που εστάλη πρόσφατα, κοινοποίησε ο συνδυασμός του Δ.Μπένη για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται:

Διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι η Πατρίδα μας υπεραμύνθηκε τού δικαιώματος

οποιουδήποτε κράτους-μέλους τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) να μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών του. Σχεδόν ομόφωνα, με την θετική ψήφο 26 κρατών-μελών και δύο αποχές, πέρασε η πρόταση κανονισμού τής ελληνικής προεδρίας, σχετικά με την απαγόρευση τής καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ.Τ.Ο.) στην Ε.Ε., στο πρόσφατο συμβούλιο υπουργών περιβάλλοντος, στο οποίο προέδρευε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κύριος Γιάννης Μανιάτης, στο Λουξεμβούργο. Στην συνεδρίαση, έγινε δημόσια συζήτηση γιά την δυνατότητα των κρατών-μελών να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στην επικράτειά τους.

Η αυτοδιάθεση τού κάθε κράτους-μέλους, ως προς την αποδοχή ή όχι τής καλλιέργειας Γ.Τ.Ο., όχι μόνο δεν μας εφησυχάζει, αλλά μας προκαλεί να σκεφτούμε τι θα συμβεί, εάν η κρίση των εκάστοτε υπευθύνων δεν συνάδει με την βούληση τού λαού που εκπροσωπούν. Το βέβαιο είναι ότι έτσι ανοίγεται η Κερκόπορτα στα «μεταλλαγμένα», χωρίς να ξέρουμε ποιά θα είναι η επιστροφή, αφού οι πολυεθνικές πιέζουν συνεχώς, γνωρίζοντας τις αδυναμίες προσώπων και καταστάσεων.
Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση, βάσει της συμβιβαστικής πρότασης που προώθησε η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα τής Ε.Ε. Τα κράτη, που διαφωνούν με την καλλιέργεια Γ.Τ.Ο. στο έδαφος τους, θα προσφεύγουν στην ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή, η οποία θα ζητά από τις εταιρείες να τα αποκλείουν, όταν καταθέτουν αιτήματα γιά νέες καλλιέργειες, ενώ την ίδια στιγμή, αυτά τα κράτη δεν θα μπορούν να απαγορεύουν την διέλευση Γ.Τ.Ο. από το έδαφος τους.

Τα «μεταλλαγμένα» είναι οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν τεχνητά, με τηνμαφαίρεση ή προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουνμακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη. Αντιλαμβάνεστε ότι ο νέος οργανισμός είναι έναςμτροποποιημένος οργανισμός, που δεν θα είχε δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο. Γνωρίζουμε, ότιμπίσω από την «φιλανθρωπία» των εταιρειών κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα καιμμία τάση που εκδηλώθηκε δυναμικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες: να κυριαρχήσουν στηνμπαγκόσμια αγορά των σπόρων, δημιουργώντας συνθήκες εξάρτησης γιά κυβερνήσεις καιμκαταναλωτές. Εξάλλου, το χρυσωμένο χάπι. περί καταπολέμησης τής πείνας, βρίσκειμαντίθετο κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Σας ζητούμε, λοιπόν, να αντισταθείτε σε αυτήν την γενοκτονία, αφού τα στοιχεία τωνμεργαστηριακών ερευνών είναι ακόμη πολύ θολά και πλήρως εξαρτημένα. Έγκριτοιμεπιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα μεταλλαγμένα απειλούν, εκτός από την ζωή, το περιβάλλον, αλλά και όλο το οικοσύστημα. Γιά την Ελλάδα, η μόνη λύση, ώστε να προστατευτούμε από τα «μεταλλαγμένα», είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ καλλιέργειες Γ.Τ.Ο.

Σας καλούμε να μας ακούσετε και να καταψηφίσετε, στο ελληνικό κοινοβούλιο, την καλλιέργεια των Γ.Τ.Ο. Σας ζητούμε να αφουγκραστείτε την συνείδησή σας και να νομοθετήσετε προς όφελος τής Πατρίδας μας, αλλά και όλων των επόμενων γενεών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr