Επιστολή Περιφερειάρχη στην ΕΝΠΕ. Ζητά ανάληψη πρωτοβουλίας για την εθνική προσπάθεια

9 Ιουλίου 201518:00

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης απέστειλε επιστολή με το παρακάτω περιεχόμενο στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και σε όλους τους Περιφερειάρχες της Χώρας ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία για θεσμική και κοινωνική ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την σύναψη βιώσιμης λύσης με την Ευρώπη, με το παρακάτω περιεχόμενο:


«Η Χώρα μας διέρχεται πρωτόγνωρες και δραματικές οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές καταστάσεις, που βιώνουμε όλοι μας.
Κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης και ευρώ χωρίς συμφωνία ή να επωμιστούμε μια επώδυνη συμφωνία, δυσβάσταχτη σε βάρος δικό μας αλλά και επόμενων γενεών. Είναι προβλέψιμο ότι η κοινωνικοοικονομική κρίση κινδυνεύει να μετατραπεί σε κοινωνική έκρηξη και βία.

Η θεσμική και πολιτική συνοχή της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε και επιθυμούμε να παραμείνουμε με κάθε τρόπο, δοκιμάζεται με απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο του κοινού μας ενδιαφέροντος για την υποστήριξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, πάντοτε εντός Ευρώπης, προς υποστήριξη της κοινής θέσης Κυβέρνησης και κομμάτων, σας καταθέτουμε την σκέψη μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλάβουν οι Περιφερειάρχες και η ΕΝΠΕ πρωτοβουλία κινητοποίησης του συνόλου των τριτοβάθμιων θεσμικών, κοινωνικών, επαγγελματικών, επιχειρηματικών οργανώσεων (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΚΕΔΕ, ΓΕΣΕΒΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΕΤΕ, ΤΕΕ, Εκκλησία της Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κ.λ.π.) να απευθυνθούν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker καθώς και στις αντίστοιχες ανά χώρα οργανώσεις στην Ευρώπη, ζητώντας αλληλεγγύη, κατανόηση και σύμπραξη στην επίτευξη κοινά αποδεκτής και βιώσιμης συμφωνίας».

Επιπλέον, πρόταση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. είναι να σταλεί επιστολή από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις Ενώσεις Περιφερειών όλων των Χωρών της Ευρώπης, με διάχυση σε όλες τις 262 Περιφέρειες ώστε να εκδηλωθεί η αντίστοιχη αλληλεγγύη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr