Επιστολή Κοντού σε Βρούτση για τη διοικητική δομή του ΟΠΑΔ

26 Απριλίου 201409:31

Μετά από συνάντησή του με εργαζόμενου του ΟΠΑΔ στην Ξάνθη, ο βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρο Κοντός, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εργασίας:

Στη συνάντηση που είχα με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Υπηρεσίας ΟΠΑΔ Ν. Ξάνθης ενημερώθηκα ότι στη διάταξη κατάργησης του ΟΠΑΔ που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ προβλέπεται οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια των Τομέων Ασφάλισης Δημοσίου & Δημοτικών Υπαλλήλων που θα συσταθούν στο ΙΚΑ, δεν προβλέπεται αντίστοιχη διοικητική δομή, εντός του ΙΚΑ, που θα διατηρήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων υπαλλήλων Δημοσίου και Δήμων, σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Το ΙΚΑ παρουσιάζει υποστελέχωση και ήδη διαγράφεται ο κίνδυνος οι υπάλληλοι του πρώην ΟΠΑΔ να μετακινηθούν στο ΙΚΑ χωρίς να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων.

Για το σκοπό αυτό σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει εντός του ΙΚΑ η στοιχειώδης διοικητική δομή που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση των αντικειμένων του πρώην ΟΠΑΔ. Συγκεκριμένα να υπάρξει η ρύθμιση:

 «Για την άσκηση των μεταφερόμενων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΟΠΑΔ που καταργούνται, να συσταθούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Τμήματα Ασφαλισμένων Δημοσίου & Δήμων, τα οποία να ανήκουν οργανικά στη συσταθείσα στο ΙΚΑ, Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ».

Η παραπάνω ρύθμιση θα εκτονώσει την ανησυχία των ασφαλισμένων Δημοσίου & Δήμων του Ν. Ξάνθης ενώ θα δώσει λύση στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης 1.500.000 ασφαλισμένων Δημοσίου & Δήμων πανελλαδικά, την επόμενη ημέρα της κατάργησης του ΟΠΑΔ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr