Επιστολή Κοντού σε Αποστόλου για τις καταστροφές σε καλλιέργειες της Ξάνθης

19 Μαΐου 201512:09

Σε επιστολή του προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου,. που κοινοποιεί στον Υφυπουργό Π. Σγουρίδη, ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός, αναφέρει:

Τα προ μερικών μηνών ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νομό Ξάνθης και ειδικότερα οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Αβδήρων (κυρίως στις περιοχές Γενισέας, Κουτσού, Βαφεϊκων, Μαγικού) προκάλεσαν εκτεταμένη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις ολική καταστροφή στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι παραγωγοί να απολέσουν το φυτικό κεφάλαιο και το εισόδημά τους για την εσοδεία του 2015 και τις επόμενες εσοδείες και να περιέλθουν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων για το φυτικό κεφάλαιο και την απώλεια της παραγωγής. Επίσης σας παρακαλώ να φροντίσετε για την κατ’ εξαίρεση ένταξή τους σε σχέδια βελτίωσης έτσι ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr