Επιστολή ατόμων με αναπηρία σε Βενιζέλο και Κουβέλη

3 Ιουνίου 201320:00

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αναφορικά με το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να καταθέσουν.

Διαβάστε την επιστολή όπως την μεταδίδει το newsitamea.gr:

«Η ανάγκη προώθησης και ψήφισης αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που θα προστατεύει κάθε πρόσωπο και κάθε ομάδα εναντίον της οποίας εκδηλώνονται βίαιες έως εγκληματικές συμπεριφορές αποτελεί ιστορική πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα. Είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε καμία χαραμάδα ανοιχτή απέναντι σε ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές.

Για ακόμη μία φορά όμως, στον διάλογο δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία της αναπηρίας από εκδηλώσεις βίας ή μίσους, παρόλο που ιστορικά είναι καταγεγραμμένο ότι τα πρώτα θύματα του ναζισμού ήταν οι ανάπηροι οι οποίοι βρέθηκαν κατά χιλιάδες στα κρεματόρια.

Στη χώρα μας ήδη έχουν εκφρασθεί απόψεις που κυκλοφορούν και διαδικτυακά και ομιλούν «Υπέρ της στείρωσης – ακόμη και της ευθανασίας – ελαττωματικών πλασμάτων!!! -ατόμων με αναπηρία ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα» στην επίσημη ιστοσελίδα «Πράσινη πτέρυγα για τον φυλετικό ανθρωπισμό και την οικολογική συνείδηση» που αποτελεί σύνδεσμο με τη Χρυσή Αυγή.

Η αναγκαιότητα ένταξης της αναπηρίας όπως και της ηλικίας στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του κατατιθέμενου ν/σ υπαγορεύεται από το άρθρο 13 της συνθήκης του Άμστερνταμ, το άρθρο 19 της συνθήκης της Λισσαβόνας στα οποία γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω αναπηρίας και ηλικίας όπως και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΟΗΕ η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με το ν. 4074/2012».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr